Erişilebilirlik

Nijerya'ya Kayıp Kızları Arama Yardımı


Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan Dünya Ekonomik Forumunda yardım sözü veren ülkelere teşekkür ederken
Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan Dünya Ekonomik Forumunda yardım sözü veren ülkelere teşekkür ederken
Amerika dahil dört ülke Nijerya’ya militan örgüt Boko Haram tarafından kaçırılan 276 kız öğrenciyi arama çalışmalarında yardım sözü verdi.

Başkent Abuja’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantısında Nijerya devlet Başkanı Goodluck Jonathan yardım sözü veren Amerika, İngiltere, Fransa ve Çin’e teşekkür etti.

Amerikan ordusu Çarşamba günü haberleşme, lojistik ve istihbarat alanlarında yardımcı olacak Amerikalı danışmanların birkaç gün içinde Nijerya’ya varacaklarını bildirdi. İngiltere uydu fotografları sağlama sözü verirken Fransa güvenlik ajanları göndereceğini açıkladı.

Kaçırma eylemini haftalar sonra üstlenen Boko Haram’ın lideri Ebubekir Şekau, rehin tuttukları kız öğrencileri “satmayı planladıklarını” söylüyor.

Nijerya emniyeti, kız öğrencilerin yerini bildiren ve kurtarılmasına yardımcı olacak kişilere 300 bin dolar ödül vadetti.

2009 yılından bu yana Nijerya’da çok sayıda saldırı düzenleyen Boko Haram, binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Özellikle ülkenin kuzeyinde faal olan örgüt, “Batı tarzı eğitimi haram” olarak kabul ediyor ve mevcut ulusal eğitim programının Batılı sömürgeciler tarafından zorlandığını savunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG