Erişilebilirlik

Nijerya'da Sekiz Kız Daha Kaçırıldı


Boko Haram lideri Ebubakar Şekau videoda kızları kaçırdığını açıklarken
Boko Haram lideri Ebubakar Şekau videoda kızları kaçırdığını açıklarken
Nijerya’nın kuzeyindekibir köyün sakinleri Boko Haram militanlarının bölgede sekiz kızı daha kaçırdığını bildiriyor.

Köylüler silahlı kişilerin Pazar günü evlerine saldırdığını ve kızları kaçırdığını haber verdi. Köylüler araçlara binmiş silahlı kişilerin saldırı sırasında yiyecek ve çiftlik hayvanlarını da birlikte götürdüklerini söyledi.

Köktendinci Boko Haram örgütü Pazartesi günü geçen ay Nijerya’nın kuzeyinde yüzlerce kız öğrencinin kaçırılması olayının sorumluluğunu üstlenmişti.
Yayınlanan bir videoda Boko Haram’ın lideri Ebubakar Şekau’nın ‘kızları ben kaçırdım, onları ben satacağım’ şeklinde konuştuğu görülmüştü.

Silahlı kişiler, 14 Nisan’da Nijerya’nın Borno eyaletindeki Çibok kasabasında çok sayıda kız öğrenciyi okuldayken kaçırmıştı. Nijeryalı yetkililer bazı kızların kaçmayı başardığını bildirmişti ancak 276 kız, hala kayıp.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan Pazar günü yaptığı açıklamada kızların serbest bırakılmaları için üst düzey güvenlik yetkililerinden ellerinden gelen ne varsa yapmaları talimatını verdi.

Doğrulanamayan bazı haberlere göre kimi kızların kendilerini kaçıranlarla zorla evlendirildikleri, kimilerininse 12 dolara gelin olarak satılmak üzere komşu Kamerun ve Çad’a götürüldüğü öne sürülüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG