Erişilebilirlik

Nijerya'da Kanlı Noel


Nijerya'da Kanlı Noel
Nijerya'da Kanlı Noel

Nijerya'da Noel ayinleri sırasında kiliselere düzenlenen bombalı saldırılarda 27 kişi öldü

Nijerya’da Noel'de biri başkent Abuja olmak üzere çeşitli bölgelerde düzenlenen dört bombalı saldırıda en az 27 kişi öldü.

Başkentin banliyölerinden Madalla’da Sen Teresa kilisesinde ayin sırasında patlayan bombanın sorumluluğunu radikal İslamcı Boko Haram grubu üstlendi. Görgütanıklarına göre patlamadan sonra sokağa dökülen öfkeli gençler yollara yanan barikatlar kurdu ve polis kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Boko Haram, daha sonra Jos kentinde bir protestan kilisiesine düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu da üstlendi. İkinci salıdırıda can kaybı olup olmadığı bilinmiyor. Yerel bir yetkili bir polisin öldüğünü açıkladı ancak polisin nasıl öldüğü konusunda çelişkili haberler veriliyor.

Kuzeydoğu’daki Yoba eyaletinin Gadaka kentinde de Noel ayin sırasında bir kilisenin bombalı saldırıya uğradığı bildirildi. PAynı eyaletin başkenti Damaturu’da da polis bir araca yerleştirilen bombanın patladığını açıkladı. Saldırının hedefi henüz açıklık kazanmadı.

Bir Vatikan sözcüsü saldırıları kınarken daha çok nefret ve kargaşa yaratmayı hedefleyen “kin dolu eylemler” olarak tanımladı.

Batı Afrika’daki Nijerya’nın kuzeyi uzun zamandır güvenlik güçleriyle Boko Haram militanları arasındaki kanlı çatışmalara sahne oluyor.

Boko Haram Nijerya’nın kuzeyinde bir şeriat devleti kurmak istediğini söylüyor.

150 milyon nüfuslu Nijerya çoğu kuzeyde yaşayan Müslümanlar ile güneyde oturan Hristiyanlar arasında eşit biçimde bölünmüş bulunuyor.

XS
SM
MD
LG