Erişilebilirlik

Nijerya'da Bombalı Saldırı:17 Ölü


Potiskum kentinde iki kız intihar bombacısının kendilerini havaya uçurduğu pazar yeri
Potiskum kentinde iki kız intihar bombacısının kendilerini havaya uçurduğu pazar yeri

Ülkenin kuzeydoğusundaki Potiskum kentinde bir otobüs durağında meydana gelen çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıyı Boko Haram örgütünün düzenlediği sanılıyor

Nijerya’nın kuzeydoğusunda Potiskum kentindeki bir otobüs durağında meydana gelen patlamada en az 17 kişi yaşamını yitirdi. Patlamanın bu hafta içinde meydana gelen ikinci saldırı olduğu bildiriliyor.

Görgü tanıkları Salı sabahı gerçekleşen ve bir otobüsü hedef alan saldırıda onlarca insanın da yaralandığını söylüyor. Yetkililer, saldırganların patlayıcıları üzerlerinde mi taşıdıkları yoksa otobüste bulunan bir bavulda mı sakladıklarını henüz belirleyemediklerini açıkladı.

Geçtiğimiz Pazar günü bir kız çocuğu aynı kentde kurulan bir pazar yerinde üzerinde bulunan patlayıcıları patlatmış, kendisiyle beraber beş kişinin ölümüne neden olmuştu. Görgü tanıkları saldırıyı gerçekleştiren kızın 8 yaşından büyük göstermediğini söylüyor.

Henüz her iki saldırıyı üstlenen çıkmadı ancak saldırının şekli ve yeri terör örgüt Boko Haram’ın saldırılarda parmağı olduğu şüphesini artırıyor. Boko Haram son zamanlarda yaşları küçük kızları canlı bomba olarak kullanmaya başladı.

Nijerya ordusu, bazı erkek teröristlerin de kadın kılığına girerek güvenlik güçlerini aldattıklarını bildiriyor.

Nijerya’nın komşu ülkeler Kamerun, Nijer ve Çad ile yaptığı askeri işbirliği sonucu örgüt bir çok bölgede üstünlüğünü kaybetmiş bulunuyor.

“Batı Eğitimi Yasak” anlamına gelen Boko Haram adını kullanan örgüt, son beş yılda Nijerya’da okullara, kasabalara, kiliselere, marketlere ve hatta camilere saldırmış ve binlerce insanın ölümüne sebep olmuştu. IŞİD’le ittifak yaptığını duyuran Boko Haram, Nijerya’da artık sadece ideoloji için değil İslam Devleti adına toprak kazanma savaşı verdiğini bildiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG