Erişilebilirlik

Nijerya'da IŞİD Operasyonu


Nijerya ordusu, IŞİD terör örgütünün Batı Afrika kolu olarak bilinen ISWAP’ın yeni liderinin düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğünü açıkladı. Grubun bir önceki lideri Ebu Musab El Bernavi de iki hafta önce düzenlenen bir operasyonla öldürülmüştü.

Nijerya Ordu Sözcüsü Benard Onyuko, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin ISWAP’ın yeni lideri Malam Bako’nun bulunduğu tahmin edilen çeşitli noktalara hava ve kara operasyonları düzenlediğini söyledi. Yapılan operasyonlar sonucu örgütün yeni lideri Malam Bako öldürüldü.

Operasyonlar sırasında Bako’yla birlikte 38 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı. Örgüt, henüz liderleri Bako’nun ölümüne dair bir açıklama yayımlamadı. Ancak örgütün Bako’nun ölümünü doğrulaması halinde bu, Nijerya güvenlik güçlerinin son bir yılda öldürdüğü dördüncü ISWAP lideri olacak.

Nijerya güvenlik güçleri bu yıl ayrıca Boko Haram terör örgütü lideri Ebubekir Şekau’yu da öldürmüş, Şekau'nun öldürülmesinin ardından binlerce Boko Haram militanı teslim olmuştu.

ISWAP, Nijerya’da Boko Haram’la birlikte terör eylemleri düzenleyen ve Nijerya ordusunu hedef alan örgütlerden biri. Son dönemde iki örgüt arasında da çatışmalar yaşandığı biliniyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre bu iki örgütün saldırıları son dönemde Çad ve Kamerun’a da sıçrarken bugüne kadar bölge ülkelerinde yaklaşık 300 bin kişi çatışmalar ve saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti, milyonlarca kişi yardıma muhtaç hale geldi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG