Erişilebilirlik

Nijerya'da Camiye Saldırı


Nijerya’nın Kano kentinde cuma günü kentin merkezindeki camiye düzenlenen saldırıda en az 35 kişi yaşamını yitirdi. Cuma namazı kılınırken gerçekleşen saldırının görgü tanıkları caminin dışında meydana gelen art arda üç patlamanın ardından onlarca yaralı gördüklerini söyledi

Nijerya’nın Kano kentinde cuma günü kentin merkezindeki camiye düzenlenen saldırıda en az 35 kişi yaşamını yitirdi. Cuma namazı kılınırken gerçekleşen saldırının görgü tanıkları caminin dışında meydana gelen art arda üç patlamanın ardından onlarca yaralı gördüklerini söyledi.

Patlamalardan sonra kentte ayaklanma çıktı. Olay yerine gelen polisler kızgın gençlerden oluşan kalabalığa göz yaşartıcı gaz fırlattıktan sonra camiye girmeyi başardı.

Olaylardan sonra kente sükunetin döndüğü bildiriliyor. Sağlık çalışanları yaralılara müdahaleyi sürdürüyor.

Cami, ülkenin en önemli Müslüman otoritelerinden biri olan Kano Emiri’yle ilişkili. Emir, geçenlerde halkı militan İslamcı grup Boko Haram’la savaşmak için silahlanmaya çağırmıştı.

Emirin saldırı sırasında camide olup olmadığı ile ilgili çelişkili haberler geliyor.

Saldırının sorumluluğunu henüz kimse üstlenmezken gözler daha önce de bu tür saldırılar düzenleyen Boko Haram’ın üzerinde.

Kano Nijerya’nın kuzeyinde 3 milyondan fazla nüfusa sahip bir kent.

Aynı zamanda ülkenin Borno eyaletinde Maiduguri kentinde bir pazarda yetkililer en azından bir patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Salı günü bu pazarda iki kişinin gerçekleştirdiği intihar saldırısında onlarca kişi ölmüştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG