Erişilebilirlik

Nijerya Açıklarında 10 Türk Denizci Kaçırıldı


Arşiv Fotoğraf
Arşiv Fotoğraf

Nijerya açıklarında Paksoy-1 adlı Türk kargo gemisinin 10 mürettebatının rehin alındığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama geminin sahibi olduğu Kadioğlu Denizcilik tarafından yapıldı.

Açıklamada mürettebatın kalan 8 üyesinin ise gemide olduğu kaydedildi. Türk bayrağı taşıyan kargo gemisinin Kamerun'dan yola çıktığı ve Fildişi Sahili’ne seyri sırasında Gine Körfezi’nde saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, “Tamamı Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır” denilen açıklamada, “İlk duyumlara göre yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaştıkça sizlere ileteceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi.

Açıklamada, “Douala Limanından (Kamerun) Abidjan'a (Fildişi Sahili) gitmekte olan Türk bandıralı bir kargo gemisi 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğramıştır. Saldırı sonucu, Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümü korsanlar tarafından kaçırılmıştır. Korsanların terk ettikleri gemi Tema Limanına (Gana) çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG