Erişilebilirlik

Nijer’de Ölen ABD Askerinin Eşinden Trump’a Tepki


Nijer’de hayatını kaybeden dört Amerikan askerinden biri olan Çavuş La David Johnson’ın eşi, Başkan Donald Trump’ın taziye telefonu sırasında eşinin adını hatırlayamadığını belirterek, bundan dolayı çok öfke ve rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Trump ise bu sabah Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Çavuş La David Johnson’ın dul eşiyle çok saygılı bir diyaloğum oldu ve onun adını en baştan beri hiç tereddüt etmeden söyledim” ifadesini kullandı.

Ancak, ABC televizyonunda yayınlanan “Good Morning America” programına konuşan Myeshia Johnson, “Eşimin adını hatırlamakta zorlandığını gördüm ve beni en çok yaralayan da bu oldu çünkü eşim orada ülkemiz için savaşıyorsa ve ülkemiz için hayatını riske attıysa onun adını nasıl hatırlamazsınız?” diye konuştu.

Johson, “Beni üzen ve ağlatan bu oldu çünkü eşim harika bir askerdi” dedi.

Telefon görüşmesiyle ilgili tartışmalar Demokrat Kongre üyesi Frederica Wilson’ın geçen haftaki açıklamalarıyla başlamıştı. Wilson, görüşme sırasında Johnson’la aynı araçta bulunduğunu belirterek, Trump’ın “(Ölen askerin) Orduya yazılırken nasıl bir risk aldığını biliyordu ama yine de üzücü” diyerek Johnson’ı rencide ettiğini öne sürmüştü.

Trump ise bu sözleri “tamamen uydurma” olarak nitelemişti.

Ancak Johnson ABC’ye yaptığı açıklamada, Kongre üyesinin söylediklerinin “yüzde 100” doğru olduğunu söyledi.

Eşinin naaşını görmesinin yasaklandığını ve nasıl öldüğüne dair herhangi bir net bilginin verilmediğini de söyleyen Johnson, “Eşim olduğundan emin olmak için onu görmem lazım. Parmağını bile göstermiyorlar. Kafasından ayak tırnağına kadar eşimin vücudunu tanırım ve hiçbir şeyi görmeme izin vermeyecekler” diye konuştu.

Johnson, eşinin içinde bulunduğu söylenen tabutun da kendisi için gizemini koruduğunu ifade ederek, “İçinde ne olduğunu bilmiyorum, boş bile olabilir” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG