Erişilebilirlik

New York’taki Duruşmada Söz Sırası Mehmet Hakan Atilla’da


New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden duruşmalarda sanık olarak yargılanan Mehmet Hakan Atilla’nın bugün ifadesine başvuruluyor.

Atilla, hem savcılık hem de savunmanın sorularını yanıtlayacak. Hakim Richard Berman da ifadesi sırasında gerekli gördüğü zamanlarda Atilla’ya soru yöneltebilecek.

Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, müvekkilinin kendi kararı doğrultusunda duruşmada adını temize çıkartmak için ifade verebileceğini söyledi.​

Eski polis Kormaz’a Gülen sorusu

Öte yandan, eski polis Hüseyin Korkmaz’ın tanıklığı bu sabah yapılan oturumda da devam etti. Atilla’nın avukatları Korkmaz’a Gülen cemaatiyle ilişkisini sordu. Korkmaz bu cemaatle bir ilişkisinin olmadığını, sadece görevini yapan bir polis olduğunu belirtti.

Atilla’nın avukatları Korkmaz’ın Türkiye’den getirdiği çalıntı delillerle ve “güvenilmez kişiliğiyle” verdiği ifadelerin Atilla'yla ilişkilendirilemeyeceğini savunarak davanın düşürülmesini istedi. Hakim Berman, başvuruyu şimdilik reddettiğini açıkladı. Savcılıktan savunmanın talebine yanıt vermesini istedi.

Yanlış yargılama gerekçesiyle davanın düşürülmesi talebi

Savunmanın davanın düşmesiyle ilgili başvurusunu “şimdilik” kaydıyla reddeden Hakim Berman’ın savcılığın cevabı sonrasında yeniden bir değerlendirme yapması bekleniyor. Amerika’nın Sesi’ne görüşlerini açıklayan hukukçular, davada hakimin bu talebe olumlu yanıt vermeyeceği görüşünde.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG