Erişilebilirlik

New York'ta Türk Yürüyüşü ve Festivali


36. Türk Günü Yürüyüşü New York’ta yapıldı. 36. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali çerçevesinde New York’ta çeşitli etkinlikler de düzenlendi. 36 yıl önce Asala tarafından Türk diplomatlarına düzenlenen saldırıları kınamak amacıyla Birleşmiş Milletler binası önünde protesto gösterileriyle başlatılan Türk Günü Yürüyüşü her yıl düzenlenmeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den çok sayıda bakan ve milletvekilinin de katıldığı yürüyüşte bu yıl hiç bir bakan yer almadı. 36. Türk Günü Yürüyüşü'ne Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı (TADF) Atilla Pak katıldı.

Manhattan'da, Madison Caddesi ile 53. sokağın köşesinde başlayan yürüyüş kortejinde çok sayıda dernek, kuruluş ve sivil toplum örgütü de yer aldı. Türk Günü Yürüyüşü'ne Amerikalı bandolar da katıldı..

Yürüyüş Birleşmiş Milletler’in karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda sona erdi. 36. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında Dag Hammarskjold Parkı'nda Şeyda Karadeniz, Münir Çiftçikal, Leyla Rahimova, Olgun Gürkan coşkulu kalabalığa konserler verdi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak, 35 yılı geride bırakarak bu yıl 36’ıncısı düzenlenen geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Pak, yürüyüşün çok iyi geçtiğini belirterek Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun kendisine bağlı 63 dernekle birlikte 1956 yılından beri çalışmalarını in iyi şekilde yaptığını kaydetti.

Pak, katılanlara çok teşekkür ederken, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın bu yıl düzenlenen yürüyüşe destek verdiğini belirterek maddi yardımda da bulunduğunu söyledi. Pak,” Keşke bize Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Dışişleri Bakanlığı'nın da biraz katkısı olsa bu yürüyüş daha görkemli olur” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG