Erişilebilirlik

New York’ta Trump'ı Protesto Gösterileri


New Yorklular Başkan Donald Trump’un New York’a yapacağı ziyaret sırasında planladıkları barış yanlısı protestolara erken başladı.

Cumartesi akşamı Virginia eyaletinin Charlottesville şehrinde meydana gelen ırkçı gösterilere tepki olarak Cumartesi akşamı Black Lives Matter grubu Uninon Square Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi.

Pazar sabahı ise Brooklyn mahallesinde Başkan Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jung-un ile arasında twitter üzerinden devam eden nükleer saldırı tehditlerine tepki vermek amacıyla düzenlenen protesto “Virgina’da meydana gelen trajedi ve bunlarla mücadele eden vatanseverler”i anma amaçlı bir gösteriye dönüştü.

Brooklyn’de bulunan Prospect Park’ının önünde toplanan yüzlerce gösterici Virgina’da meydana gelen olayları protesto etti.

Protestoya, New York kent saymanı Demokrat Scott Stringer, şehir meclisi üyeleri Yvette Clarke, Brad Lander ve Jumaane Williams gibi bazı yetkililer de katıldı.

Scott Stringer “Biz dün akşam svastika bile gördük, buna göz yumamayız, biz Brooklyn’iz, biz New York’uz, biz bu hükümetin bunlara fırsat yaratmasına karşı duracağız” dedi.

“Cumhuriyetçilerin önerdiği yasaları destekleyen hiç bir Demokratın arkasında durmayacağım” diye devam eden Stringer, New Yorkluları Pazartesi günü Harlem’de yapılması planlanan Başkan Trump karşıtı diğer bir protestoya da davet etti.

New York’ta protestolar Pazartesi günü de devam edecek. Pazartesi günü ise Trump Tower önünde saat 5’te binlerce kişinin (Facebook sayfasına göre şu ana kadar 2300 kişi katılacağını belirtmiş) katılması beklenen büyük bir protesto da Çalışan Aileler Partisi (Working Families Party) tarafından düzenleniyor. Katılımcılardan siyah kıyafetler giymeleri ve yanlarında mum ve ırkçılık kurbanı olan kişilerin fotoğraflarını getirmeleri istendi.

Diğer bir grup ise daha erken saatlerde Başkan Trump’un “mesuliyetsiz savaş taraftarı” politikalarını protesto etmek üzere yine Trump Tower önünde olacak. Bu iki grubun birleşmesi ile Pazartesi günü New York’u trafiği aksatacak olaylı bir akşamüstü bekliyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG