Erişilebilirlik

New York’ta Silahlı Saldırgan Paniği


ABD’de son haftalarda onlarca kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıların ardından ülkenin bir çok büyük kentinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.

Arttırılan güvenlik önlemleri konusunda başta gelen kentlerden biri olan New York’ta, kentin en önemli turistik merkezlerinin arasında olan Times Meydanı’nda dün gece saatlerinde çok büyük bir silahlı saldırı paniği yaşandı.

On binlerce kişinin bulunduğu meydanda, bir motosiklette meydana gelen art arda gelen egzoz patlamasını meydana bulananlar silahlı saldırı zannetti.

Meydanda bulunan binlerce kişi yere yatıp, bilinçsizce ara sokaklara kaçarak kendilerini korumaya çalıştı.

Gece boyunca acil durumların bildirildiği 911 telefon hattına, Times Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendiğini öne süren çok sayıda ihbar yapıldı.

Times Meydanı’nda görev yapan New York Emniyet Müdürlüğü’ne (NYPD) bağlı terörle mücadele timleri patlama sonrası alarma geçti. Polis, Times Meydanı’na takviye güçler gönderdi.

Kentin ünlü meydanında yaşanan silahlı saldırgan algısı sosyal medya hesaplarından da paylaşılınca panik daha da büyüdü. Times Meydanı’na çok sayıda takviye acil durum ekibi ve ambulans gönderildi.

Times Meydanı’nda silahlı bir saldırının olmadığı anlaşılınca, New York polisi meydanda ve meydana bağlı sokak ve caddelerde halka olayın bir silahlı saldırı olmadığını açıkladı.

Polis ayrıca sosyal medya hesapları aracılığıyla olaya bir motosikletin egzoz patlamasının yol açtığını belirtti. Meydanda endişelenecek bir durumun olmadığını ilan etti.

Yaşanan panik sırasında bir kaç kişinin hafif yaralandığı öne sürüldü. Yetkililer yaralı sayısı ve durumları konusunda resmi bir açıklamada bulunmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG