Erişilebilirlik

New York’ta Ölü Sayısı Bin 941’e Yükseldi


New York'ta kurulan geçici morglar
New York'ta kurulan geçici morglar

New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletteki Corona virüsü vakası sayısının 83 bin 712, salgın hastalığa bağlı yaşamını yitirenlerin sayısının da bin 941'e yükseldiğini açıkladı.

Son 24 saatte New York’ta 391 kişinin daha Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdiği belirten Cuomo, hastanelerde tedavi görenlerin sayısının 12 bin 226'ya yükseldiğini, ayrıca 3 bin 22 kişinin yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Gates Vakfı: “Ülke genelinde 93 bin, New York’ta 16 bin kişi yaşamını yitirecek”

Vali Cuomo, salgın hastalığın yayılmasıyla ilgili verileri çeşitli kuruluşlarla birlikte değerlendirdiklerini belirterek, “Elimizde farklı tahminler var,” dedi.

New York Valisi Cuomo, Gates Vakfı’nın ABD genelinde yaptığı çalışmalara göre salgın hastalıktan ülke genelinde 93 bin kişi, New York’ta da 16 bin kişinin yaşamını yitirilebileceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

Cuomo, salgının ne zaman sona ereceği konusunda tahmin yapmanın şu anda çok zor olduğunu belirterek, hastalığın seyri, vakalar ve can kayıpları konusunda değişik değerlendirmeler olduğuna dikkati çekti.

“Sosyal mesafe konusunda polis daha agresif davranacak”

Vali Cuomo, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile polisin sosyal mesafe konusunda daha agresif olması gerektiğini yönünde konuştuklarını aktardı. Vali Cuomo, ''Çocuk ve oyun parklarını kapatacağız. Parklar açık kalacak. İnsanlar hava alacak, tabii sosyal mesafe kuralına dikkat etmek kaydıyla. Polis bu konuda daha agresif olacak,” dedi.

Gençlerin de sık olmasa da yaşamını yitirdiğini belirten Cuomo, “Gençler, dikkatli olmalısınız. Sizi uyarıyorum, bulaştırma riskiniz var,” dedi.

New York’a 500 binden fazla yeni test kiti hibe edildiğini kaydeden Vali Cuomo, “Günlük test kapasitemizi arttıracağız,” ifadesini kullandı.

Corona virüsü vakalarının çoğu dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde

New York Belediyesi Sağlık Teşkilatı, 31 Mart itibarıyla kentte saptanan Corona virüsü vakalarının posta kodlarına göre haritasını çıkarttı. New York kentinde Corona virüsü vakalarının daha çok dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde saptandığı açıklandı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABD’nin bir çok farklı eyaletinden kente destek için yaklaşık 250 ambulans ve 2 bin 500 sağlık çalışanın daha yola çıktığını açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG