Erişilebilirlik

New York’ta İstanbul Terör Saldırısı Kınandı


İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısı, ‘Demokratik Türkiye Platformu‘ tarafından düzenlenen etkinlikte New York’ta kınandı. Kanlı terör saldırısında yaşamını kaybedenler anıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın IŞİD’in sorumlu olduğu yönünde güçlü işaretler bulunduğunu belirttiği bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için yüzlerce Türk ve Amerikalı New York’ta ‘Union Square Meydanı’nda’ toplandı.

Etkinlikte, terör saldırısında hayatını kaybedenler için mum yakılıp, hazırlanan kağıtlara taziye mesajları yazıldı. Anma etkinliğine katılan Türk ve Amerikalıların bazılarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

‘İstanbul yalnız değilsin’, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ ‘İstanbul için dua edin’ pankartları taşındı.

New York’un en kalabalık meydanlarından biri olan ‘Union Square’de’ yapılan anma ve kınama etkinliği meydandan geçenler tarafından da alkışlarla desteklendi.

‘İstanbul’a ‘Yalnız Değilsin’

Anma etkinliğinde İngilizce ve Türkçe basın açıklaması yapan ‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu’, "İstanbul Yalnız Değil" diyerek terörün bir kader olmadığını olmayacağına dikkat çekti.

Açıklamada, "Son bir kaç yıl içinde dünyayı kana bulayan terör örgütlerinin hedefi haline gelen metropollerden biri olan ve bir çok defa saldırıya maruz kalan İstanbul için ses verelim, terörün karanlığına mum yakalım; dünyamızı, birlikteliğimiz ve sevgimiz ile aydınlatalım" denilerek teröre karşı birlik çağrısında bulunuldu.

Televizyonlar geniş yer verdi

Çok sayıda Amerikalı ve Türk Basın mensubunun izlediği anma ve kınama etkinliğinde ayrıca Türkiye'nin dışında dünyanın diğer bölgelerine yapılan terör saldırılarda yaşamını yitirenler de anıldı.

Birçok televizyon kanalı haber bültenlerinde New York’ta düzenlenen anma ve kınama etkinliğine haber bültenlerinde yer verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG