Erişilebilirlik

New York’ta Hemzemin Geçit Kazası: 7 Ölü


New York’tan kalkan ve Connecticut eyaletinin Wassaic kasabasına gitmekte olan Metro-North demiryolu şirketine ait bir tren, demiryolu hattı üzerinde sıkışan bir araca çarptı. Kazada yedi kişi yaşamını yitirdi

New York’tan kalkan ve Connecticut eyaletinin Wassaic kasabasına gitmekte olan Metro-North demiryolu şirketine ait bir tren, demiryolu hattı üzerinde sıkışan bir araca çarptı. Kazada yedi kişi yaşamını yitirdi.

New York’a 20 kilometre uzaklıkta meydana gelen kazada yolcu treni, demiryolu hattını geçtikten hemen sonra sıkışan arazi tipi araca çarptı. İki aracın da alev aldığı bildiriliyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, aracın sürücüsünün ve araçta bulunan altı yolcunun öldüğünü, en az 12 kişininse yaralandığını söyledi.

Metro-North demiryolu şirketinin adı son birkaç yıldır yaşanan kazalarla anılıyor. 2013’te bir trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada dört yolcu hayatını kaybetmişti.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komisyonu, New York kenti ve kentin Connecticut eyaletindeki banliyöleri arasında her gün binlerce kişi taşıyan demiryolu şirketine ilişkin geçen yıl yayınladığı raporunda şirket hakkında ciddi eleştirilerde bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG