Erişilebilirlik

New York’ta Hastanede Silahlı Saldırı


New York'ta Bronx - Lebanon Hastanesi’nde yaşanan silahlı saldırıda aralarında saldırganın da bulunduğu iki kişi öldü, beşi ağır, altı kişi de yaralandı.

New York Emniyet Müdürü James O'Neill, silahlı saldırıyı daha önce aynı hastanede doktor olarak görev yapan 45 yaşındaki Henry Bello'nun düzenlediğini açıkladı. O'Neill, Bello'nun saldırı sonrasında hastanenin 17. katında silahıyla kendini vurup intihar ettiğini kaydetti.

Saldırgan Bello'nun açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden kişinin kadın bir doktor olduğu açıklandı. Ölü ve yaralıların adları açıklanmadı.

'Yaralılar yaşam savaşı veriyor'

Saldırı sonrasında olay yerine gelen New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, hastanede düzenlediği basın toplantısında trajik olayda bir doktorun yaşamını yitirdiğini, yaralılarında yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Saldırıda beşi ağır altı kişinin yaralandığını açıklayan Başkan Blasio, “Şükürler olsun ki olay bir terör olayı değil. New York polisi her zamanki gibi olaya zamanında müdahale etti. Yüzlerce kişiyi bu saldırgandan korudu. Saldırgan daha fazla zarar vermeden kendini vurdu. Olay sırasında doktor ve hemşireler büyük bir cesaret örneği göstererek soğukkanlılıklarını korudu“ dedi.

Gazetecilerin saldırıyla ilgili sorularını yanıtlamayan New York Belediye Başkanı Blasio, “Olayla ilgili birleştirmeye çalıştığımız çok ayrı parçalar var. Bu nedenle soru almayacağız. Gelişmelerle ilgili bilgi vereceğiz“ dedi.

Hastanede büyük panik

Olay yerel saatle 14.55 sularında meydana geldi. Hastaneden silah sesleri geldiği yönündeki ihbarları değerlendiren polis hastane çevresini kordon altına aldı. New York Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel timler, silah seslerinin duyulduğu 16 ve 17 katlara konuşlandırıldı. Hastaneden acil tahliyeler yapıldı. Bin yatak kapasiteli hastanede olay sırasında çok büyük panik yaşandı.

Cinsel tacizden sabıkalı

Associated Press haber ajansına isimlerinin gizli kalması koşuluyla açıklama yapan iki güvenlik mensubu, hastane saldırısını gerçekleştiren doktor Bello’nun cinsel tacizde bulunmaktan sabıkalı olduğunu söyledi.

Haberde Henry Bello'nun 2015 yılında cinsel tacizden suçlanması nedeniyle Bronx Lebanon hastanesinden istifa etmesine izin verildiği kaydedildi. Bello’nun 2004 ve 2009 yıllarında cinsel taciz suçlamasıyla tutuklandığı öne sürüldü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG