Erişilebilirlik

New York’ta 1 Mayıs Kutlamaları Trump Karşıtı Protestolara Dönüştü


“1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları” New York’ta ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenlik politikaları karşıtı gösterilere dönüştü. Çok sayıda sivil toplum örgütünün katıldığı protestolarda, Trump’ın göçmenlere karşı uyguladığı politikalar eleştirildi.

New York’ta 1 Mayıs Kutlamaları Trump Karşıtı Protestolara Dönüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00


Kentin birçok bölgesinde akşamın geç saatlerine kadar düzenlenen protesto gösterilerinde onlarca kişi gözaltına alındı. Kentin bazı yerlerinde yapılan protestolarda polisle göstericiler arasında yer yer arbede yaşandı.

New York’ta düzenlenen 1 Mayıs gösterilerinde toplam 32 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.



New York'un Washington Square, Union Square ve Foley Square gibi bilinen meydanlarında toplanan göstericiler, Trump’ın göçmenlere karşı uyguladığı politikaları eleştiren pankart ve dövizler açıp çeşitli sloganlar attılar. Göstericiler, kentte bulunan Başkan Trump’a ait binaların önünde toplanıp uygulanan göçmenlik politikalarını çeşitli sloganlara protesto ettiler.

New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri arasında düzenlenen protestolarda en fazlı gözaltı, Göçmenlik Dairesi’ne bağlı gözaltı merkezlerine finansal destek sağladıkları gerekçesiyle JP Morgan Chase ve Wells Fargo bankalarının önünde yapılan protestolar sırasında oldu. Bankaların önünde yapılan protestolarda 14 gösterici gözaltına alındı.

New York Belediye Başkanı De Blasio da katıldı



Foley Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar adeta bir karnaval havasında geçti. Bazı müzisyenler de sahne aldı.

Time dergisi tarafından bu yıl "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi" arasında gösterdiği genç Filistinli kadın lider Linda Sarsour da bir konuşma yaptı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da Foley Meydanı’nda toplanan katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

De Blasio, konuşmasında ABD Başkanı Trump'ı "bölünme ve korkuya" yol açmakla suçladı. Başkan Trump’ın göçmenlere karşı uyguladığı politikaları eleştiren De Blasio, Trump bu girişimlerini “Göçmenlerin bu ülke için tehlikeli olduğunu söylemek kötü amaçlı bir girişimdir” diyerek eleştirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG