Erişilebilirlik

New York ve New Jersey 'Süper Fırtına'nın Yaralarını Sarmaya Çalışıyor


Süper fırtına Sandy’nin yarattığı yıkımın günler sonrasında birçok New Yorklu elektrik, ısınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarından yoksun bulunuyor.

Başkan Barack Obama, New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerindeki kasırga mağdurlarının temel ihtiyaçlarının giderilmesi ve yaşamlarının normale dönmesi için önlerinde “uzun bir yol” olduğunu söyledi. Obama, Sandy kasırgasının yol açtığı krizin, hükümetinin bir numaralı önceliği olduğunu açıkladı.

Başkan Obama, Federal Acil Durumlar Yönetimi Dairesi (FEMA) Başkanı Craig Fugate, İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve kabinesinin diğer üyeleriyle bir araya geldi. Obama kabinesiyle kasırga mağdurlarının kesilen elektriğinin sağlanması, sel bölgelerindeki suyun pompalanması ve evleri hasar görenlere geçici barınaklar sağlanması konularını ele aldı. Başkan, kasırga bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarının ve ulaştırma sistemlerinin yeniden işler hale getirilmesinin önemine de değindi.

Başkan Barack Obama kasırga sonrası toparlanma çalışmalarını kabinesiyle görüştü
Başkan Barack Obama kasırga sonrası toparlanma çalışmalarını kabinesiyle görüştü
New York Valisi Andrew Cuomo da gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin yakıt sıkıntısını çözmek için çabaladıklarını bildirdi. Cuomo Sahil Güvenlik gemilerinin New York limanını kapattığını ve petrol tankerlerinin bu yüzden kente yakıt ulaştıramadığını söyledi. Öte yandan ordu birlikleri de New York’a benzin taşıyacağını ve halka ücretsiz benzin dağıtacak.

Sandy Kasırgası’nın yol açtığı maddi hasarın 20 ila 50 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. İşyerlerinin kapalı kalmasının günlük maliyetinin ise 200 milyon dolar olduğu bildiriliyor.

Amerikan Otomobilciler Birliği New Jersey eyaletinde benzin istasyonlarının yüzde 60’ının, New York’a bağlı Long Island’da da yüzde 70’inin kapalı olduğunu açıkladı.

Amerika Savunma Bakanlığı kasırga bölgesine 83 milyon litre benzin ve dizel yakıtı götürecek. Federal hükümet de, normalde yasak olmasına rağmen ilk kez yabancı bandıralı gemilerin bir Amerikan limanından diğerine yakıt taşımasına izin verecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG