Erişilebilirlik

New York Valisi Özel Sektörden Yardım İstedi


New York Metro
New York Metro

New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo, özel sektörden New York kentinin metro sorununu çözmek için katkıda bulunmalarını istedi. Vali Cuomo, özel sektörün metro sistemini iyileştirmeye, tamir etmeye ve yenilemeye yönelik tüm çalışmalara destek olmalarını beklediklerini söyledi.

Vali Coumo, özel sektöre bağlı işletmeler ve sivil kuruluşların New York metrosunun iyileştirilmesi için kurulan ‘Ortaklık Konseyine’ katılmasını istedi.

Vali Coumo, şirketleri, en az 250 bin dolar bağışta bulunarak New York metrosunda eskiyen ve yıpranmış alanları temizlemek için kurulan ‘Ortaklık Konseyine’ katılmaya davet etti. Vali Coumo, şimdiye kadar BlackRock, Estee Lauder ve Blackstone gibi önemli özel sektör firmalarının metronun temizlenmesi ve iyileştirilmesi için fonlara katkıda bulunmayı kabul ettiklerini belirti.

“Markalarınızı metro istasyonlarına taşıyın”

New York Valisi Cuomo, katkıda bulunan şirketlerin bir metro istasyonunu kendi adları veya markaları adına özel haklara sahip olabileceklerini belirtti. Bu şirketlerin kurulan fona 600 bin doların üstünde bir katkı bulunmaları halinde bir metro istasyonunda kendi sanat çalışmaları, hatta kablosuz internet hizmetleri gibi bir çok özel hizmeti de sunabileceklerini kaydetti.

Vali Cuomo, New York metrosunun iyileştirilmesi ve yenilenmesi için, özel sektörle tam bir ortaklık yapma yaklaşımıyla hareket edebileceklerini belirterek, “Bu şekilde şirketler kendi marka adlarıyla New York’taki metro istasyonlarının kapısını açabilir” dedi.

Vali Cuomo, kentte metronun iyileştirilmesi için yapılacak operasyonlarda masrafların yarısının eyalet bütçesinden karşılanacağını belirterek bu paranın bütçelerinde hazır olduğunu söyledi.

New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinin sınırlarındaki toplu taşımacılıktan sorumlu olan, Metropol Ulaşım İdaresi (MTA) Başkanı Joseph Lhota, metro hattındaki işletim sorunlarının bazılarını 2018 yılının sonuna kadar çözmeye çalıştıklarını söyledi. Lhota, hatta bulunan 1.300 sinyali onarmak dahil olmak üzere, metroda yaşanan aksaklıklara acilen çözüm yolu bulmak için 836 milyon dolarlık ek bir plan daha hazırladıklarını belirtti.

Metro sorunu olağanüstü hal ilan ettirmişti

Son aylarda New York metrosunda meydana gelen sefer iptalleri, gecikmeler ve kazalar ulaşımlarını metroyla sağlayan kent sakinleri için adeta bir işkenceye dönüşmüştü. Uzun süredir yerel basının manşetlerini, televizyonların birinci haberi olarak verilen metroda yaşanan olumsuzluklar büyük tepkilere neden olmuştu.

New York Valisi Cuomo ise yaşanan olumsuz duruma el koyarak yaklaşık bir ay önce New York’ta metro sorununu yüzünden olağanüstü hal ilan etmişti. Vali Cuomo, New York’ta toplu taşımacılıktan sorumlu kamu kuruluşu Metropol Ulaşım İdaresi’nden (MTA) acilen ek bir milyar dolar kaynak bulunmasını istemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG