Erişilebilirlik

'Başkan Obama'nın Elinde Ölüm Listesi Var'


Amerika'nın başka ülke topraklarında teröristlere karşı uzaktan kumandalı uçaklarla düzenlediği tüm operasyonlar Başkan Obama'nın bizzat onayından geçiyor
Amerika'nın başka ülke topraklarında teröristlere karşı uzaktan kumandalı uçaklarla düzenlediği tüm operasyonlar Başkan Obama'nın bizzat onayından geçiyor

New York Times gazetesi, Başkan Barack Obama’nın “uzaktan kumandalı uçaklarla öldürülecek” el Kaide üyelerinin listesini çıkardığını bildirdi.

Gazetenin haberine göre Başkan Obama, bu listenin hazırlanmasıyla ve terör zanlılarına saldırı planları içeren çok gizli süreçle bizzat ilgileniyor. Gazeteye göre bu çok gizli süreç, istihbarat raporları aksini belirtmediği sürece, hedef bölgelerde yaşayan ve askerlik çağındaki tüm erkekleri militan olarak tanımlıyor.

Haber ayrıca Başkan Obama’nın Yemen, Somali ve Pakistan’da uzaktan kumandalı uçaklarla düzenlenen tüm hava saldırılarını bizzat onayladığını belirtiyor.

Obama yönetiminin bazı yetkilileri, hem bu ölüm listesine, hem de vurulan kişiler arasında yapılan savaşçı ve sivil ayırma yöntemine karşı çıkıyor.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Başkan’ın ilk önceliğinin Amerika’yı ve Amerikan halkını korumak olduğunu söyledi. Carney, bundan dolayı Obama’nın el Kaide’yle doğrudan savaşmayı tercih ettiğini belirdi.

Jay Carney ayrıca Amerika’nın daha tutarlı nokta hedefleme araçlarına sahip olduğunu, bunun da sivil kayıpları önlemeyi kolaylaştırdığını kaydetti. Beyaz Saray sözcüsü, Başkan Obama’nın El Kaide’yle mücadele yönteminin hukuki olduğunu ve Amerikan değerleriyle uyuştuğunu sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG