Erişilebilirlik

New York’ta Trump Alarmı


Başkan Donald Trump, doğup büyüdüğü New York’a bu kez özel uçağı 'Air Force One' ile ABD Başkanı olarak geri döndü.

Başkan Trump, New York JFK Havalimanından helikopterle 2. Dünya Savaşında görev yapan ve daha sonra müzeye dönüştürülen uçak gemi USS Intrepid'i geldi.

Başkan Trump, müze olarak kullanılan tarihi uçak gemisine gelişi sırasında çok sayıda gösterici tarafından protesto edildi.

Hudson nehrinde protesto eylemi gerçekleştirmek isteyen Greenpeace üyelerinin bindiği teknelerin geçişi başkanı koruyan sahil güvenlik botları tarafından engellendi.

Trump:" Avusturalya'yı çok seviyorum'

USS Interpid 'de düzenlenen resepsiyon ve akşam yemeğine katılan başkan Trump burada Avusturalya Başbakanı Malcolm Tumbull ile bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Trump, "Biz 99 yıldır müttefik olduğumuz Avusturalya ile harika geçiniyoruz. Harika bir ilişkimiz var, Avustralya'yı seviyorum, "dedi

Güvenlik güçleri kentte alarma geçirildi.

Başkanlık yemini ettikten sonra New York’a ilk kez gelen olan Trump'ın kente gelişi öncesinde çok sayıda protesto gösterisi düzenlendi. Güvenlik güçleri kentte alarma geçirildi.

New York’ta Beşinci Cadde’de yaşadığı Trump Tower’a da gitmesi beklenen Başkan’ın programı son anda bina önünde yoğunlaşan protestolar nedeniyle iptal edildi.Yoğun güvenlik önlemleri kentte yaşayanların tepkilerine neden oldu.

Worker Families isimli organizasyon tarafından düzenlenen protesto öğleden sonra Intrepid gemisinin demirli olduğu limanın birkaç sokak kuzeyinde başladı. Organizatörlerin konuşmaları ile başlayan protestoya emniyet güçlerinin verdiği bilgilere göre yaklaşık 200-250 kişi katıldı. Protestocular Başkan Trump'un politikalarını eleştiren pankartlar ve tencere tavalara vurarak buluşma bölgesinden Intrepid'e doğru polis eskortu ile yürüdü.

New York'un en işlek yollarından West Side Highway üzerinde yürüyen protestoculara yoldan geçen şoförler de korna çalarak destek verdi. Protesto emniyet güçlerinin izin verdiği kadar, Intrepid'e 3 sokak ötesinden ileri geçemedi fakat protesto sakin ve olaysız geçti.

Koruma bütçesine ek ödenek

New York’ta, Trump Tower’da yaşayan Trump’ın eşi First Lady Melania Trump ve oğlu Barron’un korunması için şimdiye kadar New York Belediyesi’nin bütçesinden 24 milyon dolar harcandığı belirtiliyor.

Yeni bütçeden de Başkan Trump ve ailesinin Beyaz Saray dışında yaşadığı Florida’nın Palm Beach’teki evi ile New York’taki Trump Tower’ın korunması için bütçeden iki kent arasında bölüşülmek üzere 61 milyon dolar ek ödenek çıkartıldı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG