Erişilebilirlik

New York’ta Taksi Şoförleri Artık İngilizce Bilmek Zorunda Değil


New York belediyesi, taksi şoförlerinin İngilizce bilme zorunluluğunu kaldırdı. Kentteki taksi şoförlerinin çoğu göçmenlerden oluşuyor.

Belediye Konseyi’nde yapılan Nisan ayında yapılan oylamada alınan karar dün yürürlüğe girdi ve bundan böyle taksi ruhsatı sınavları yabancı dillerde de verilecek.

New York’ta taksi sektörü neredeyse göçmenlerin elinde. Bu kişilerin büyük çoğunluğu başka ülkelerde doğma büyüme. Kentteki taksi şoförlerinin yalnızca yüzde 4’ü Amerika doğumlu.

Bazı New Yorklular, bunun sürücü ve yolcu arasındaki iletişimi zorlaştıracağı kaygısı taşıyor, özellikle de nereye gidileceğinin ya da hangi güzergahın alınması açısından. Ancak GPS sistemlerinin ve cep telefonlarındaki konumlandırma uygulamalarının kullanımının artması yolcu ve şoför arasındaki iletişimi azaltmış durumda.

Ancak karara destek verenler, işe ihtiyacı olan göçmenlerin bu şekilde sıkıntısız iş bulabileceğini söylüyor ve gidecekleri yere güvenli bir şekilde götürüldükleri sürece iletişim kurulmasına ihtiyaç duyulmadığını savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG