Erişilebilirlik

New York’ta Helikopter Düştü: 5 Ölü


New York’ta turistleri taşıyan özel bir turizm şirketine ait helikopter, Hudson Nehrine düştü. Dün akşam yerel saatle 19:06' da meydana gelen kazada helikopterde bulunan beş yolcunun öldüğü açıklandı.

Helikopterde pilot dahil altı kişinin bulunduğu, pilotun kaza sırasında kurtulduğu açıklandı. Balıkadamların ulaştığı helikopterdeki beş yolcudan ikisinin düşme sırasında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Balıkadamlar tarafından suyun altında güçlükle çıkarılan diğer üç yolcunun da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

New York İtfaiye Teşkilatın (FDNY) yetkilileri kaza sonrasında, ağır yaralı olarak Bellevue Hastanesine kaldırılan üç ağır yaralının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD) Sözcüsü, kazada beş yolcunun yaşamını yitirdiğini, sadece pilotun sağ kaldığını söyledi.

New York Emniyet Müdürü (NYPD) James P. O'Neill, feci kaza sonrasında düzenlediği basın toplantısında, olaya anında müdahale ettiklerini belirterek, “ New York’ta meydana gelen trajik kazada pilot kurtuldu. Yolculardan ikisinin cesedine ulaşıldı. Diğer üç yolcu ise kurtarma ekipleri tarafında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ile soruşturma sürüyor daha olay çok yeni.” Diye konuşmuştu.

New York İtfaiye Teşkilatı Müdürü (FDNY) James Daniel Nigro, kaza sonrasında düzenlenen basın toplantısında, kazanın beş kurbanı olduğunu söylemişti.

Nigro,” Hudson Nehrine düşen helikopterin pilotu kazadan o sırada yakınlarda bulunan bir römorkun yardımıyla kurtulmayı başardı.Dondurucu soğuğa rağmen, su altındaki helikoptere ulaşan kurtarma ekipleri, düşme etkisiyle sıkışmış halde beş yolcuya ulaştı. Kurtarma ekipleri ulaştığında yolculardan ikisi yaşamını yitirmişti.Diğer üç yolcu ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ayrıca kazadan kurtulan pilota da hastanede ilk müdahalesi yapıldı.” diye konuşmuştu.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA) Sözcüsü, düşen helikopterin
Eurocopter AS350 model olduğunu açıkladı.

Tur helikopterinin New Jersey’den New York’a havalandığı belirtildi. Beş kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kazayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlayacağı kaydedildi.

Kazayla ilk resmi açıklamayı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun basın sözcüsü Eric Phillips yapmıştı.

Phillips, kazanın hemen sonrasında yayınladığı Twitter mesajında kazada iki kişinin öldüğünü, bir kişinin kurtarıldığını yazmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG