Erişilebilirlik

Corona Günlerinde Boş SoHo Sokaklarını Sanat Galerisine Dönüştürdüler

New York’un en ünlü alışveriş bölgelerinden birisi olan SoHo bugün adeta bilim kurgu filmlerinde, dünyanın sonunun geldiği sahneleri andırıyor.
New York’un en pahalı mahallesinin sakinleri, Corona virüsünün New York’ta ilk görüldüğü günlerde mahalleyi terk edince, bu bölgede mağazaları olan lüks markalar da kepenklerini kapattı, vitrinlerine tahta plakalar yerleştirdi.
Korkutucu bir hava veren bu vitrinler, son günlerde sanatçıların dikkatini çekmiş olacak ki, her geçen gün yeni bir vitrinde sanat eseri beliriyor, mahalle açık hava sanat galerisine dönüşüyor.
Sanatçılar bu büyük kepenk ve tahta plakaları bir kanvas gibi kullanarak bir zamanlar sadece sanatçıların yaşadığı SoHo mahallesine uzun zamandır uzak olan sanatı geri getiriyorlar.
Broadway Caddesi, Broome Sokağı, Mercer Sokağı, bugün eski günlerdeki gibi grafitlilerle dolu, ancak bu kez grafitileri yapanlar tanınmış New Yorklu sanatçılar. Grafitilerin çoğu ise, Corona virüsü salgınında ön safhalarda yer alan sağlık çalışanlarını onurlandırıyor.
New Yorklu sanatçı Marco Santini, Bloomingdale’s mağazasının vitrinlerini sağlık çalışanlarına adarken, diğer sanatçılar New York’u terk edenleri eleştirmeyi, hatta bu eşitsizliği öne çıkarmayı amaçlayan grafitilerle SoHo’nun vitrinlerini renklendirmiş.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG