Erişilebilirlik

New York Saldırısının Kurbanı Turistler Oldu


Hayatlarını kaybeden Arjantinli lise arkadaşlarından geriye New York’a gitmeden önce havaalanında çektirdikleri fotoğraf kaldı
Hayatlarını kaybeden Arjantinli lise arkadaşlarından geriye New York’a gitmeden önce havaalanında çektirdikleri fotoğraf kaldı

New York’taki terör saldırısında hayatını kaybeden 8 kişiden 5’i lise mezuniyetlerinin 30’uncu yılın kutlayan Arjantinliler’di.

Arjantin’in kuzeyindeki Rosario kentinden New York’a giden 5 arkadaş saldırıya bisikletle gezerken yakalandı.

Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij ve Hernán Ferruchi, hayatlarını kaybetti. Gruptan dört arkadaş yara almadan kurtuldu. Boston’da yaşayan ve New York’ta ekibe katılan arkadaşları Martin Marro ise hastanede.

Bu büyük buluşmayı hayatını kaybeden Ariel Erlij organize, hatta finanse etmişti. 48 yaşındaki Erlij, çelik ürünleri dağıtımı yapan bir firmanın başındaydı.

Lise arkadaşlarından geriye New York’a gitmeden önce havaalanında çektirdikleri bir fotoğraf kaldı. Kol kola olan arkadaşlar, üzerlerinde “özgür” yazan tişörtler giyiyordu.

Rosario’da mezun oldukları teknik lisede, kurbanlar için bir dakika saygı duruşu yapıldı ve bayraklar yarıya indirildi.

Hayatını kaybeden bir diğer kurbanın da Belçika vatandaşı bir kadın olduğu açıklandı.

31 yaşındaki Ann-Laure Decadt, iki çocuk annesiydi. Saldırı olduğunda iki kız kardeşi ve annesiyle bisiklete biniyordu. Decadt, hastanede hayatını kaybetti. Kardeşleri ve annesi saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin kimlikleriyse açıklanmadı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG