Erişilebilirlik

‘New York Eski Valisi Spitzer Bana Saldırdı’


Eliot Spitzer
Eliot Spitzer

2008 yılında bir fahişe ile yaşadığı skandal ilişkinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmek zorunda kalan dönemin New York Valisi Eliot Spitzer’in adı yeni bir skandala karıştı.

56 yaşındaki eski vali Spitzer’in New York’un 5. Cadde’sindeki dünyaca ünlü ‘Plaza’ otelinde aynı odayı paylaştığı 25 yaşındaki Rus sevgilisi bileklerini kesip intihar etmek istedi. Yardım isteyen genç kadın hastaneye kaldırıldı. Genç kadın birlikte olduğu eski New York Valisi Spitzer’in kendisine saldırdığını ve boğazını sıktığını iddia etti.

Bileklerini kesip intihara kalkıştı

Polis kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay şöyle gelişti; birlikte ‘Plaza’ otelinin barına gelen New York eski valisi ve Rus asıllı sevgilisi Svetlana Travis bir süre barda oturduktan sonra otelin gecesi bin dolar olan 1541 numaralı odasına çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Travis, Spitzer’e Rusya’ya geri döneceğini söyledi. Travis’in bu kararına oldukça sinirlenen eski New York Valisi Spitzer ile sevgilisi arasında şiddetli bir tartışma başladı.

Genç kadın tartışma sırasında kırılan cam parçalarınla bileklerini kesip intihar etmek istedi. Cep telefonundan ‘911’ acil servisini arayan genç kadın yardım istedi. Otel odasına gelen polislere kapıyı açan eski vali Spitzer, görevli polislere herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Yerde kırık cam parçaları ve kan izleri gören polis odaya girdi ve bileklerini kesen Travis ilk yardım ekipleri tarafından Mount Sinai West Hastanesi acil servisine götürüldü.

Sözcüsü suçlamaları kabul etmedi

Genç kadın hastanede kendisini müdahale eden sağlık ekiplerine ve polislere eski vali Spitzer’ in kendisine saldırdığını iddia etti. Genç kadın Rusya’ya döneceğini söylemesinin ardından Spitzer’in çok sinirlendiğini aralarında sözlü tartışma başladığını daha sonra da Spitzer’in kendisini tehdit edip itip kalkmaya başladığını, yere yuvarlayıp boğazını sıktığını söyledi. Travis’in bileklerini kesip hastanelik olasından sonra Spitzer da hastaneye gitti. İddialarla ilgili konuşmayan eski valinin sözcüsü Lisa Linden saldırı iddiası ve suçlamanın doğru olmadığını söyledi.

Çeşitli medya kuruluşlarına konuşan polis kaynakları, genç kadının olay sonrasında yaşananları kendilerine anlatarak işbirliği yaptığını, ancak daha sonra verdiği ifadelerde birbirini tutmayan çelişkili açıklamalar olduğunu söylediler.

Genç kadının eski validen şikayetçi olmadığı ve bu yüzden Spitzer’ in ifadesine alınmadığını belirten polis, olayla ilgili New York Emniyet Teşkilatı (NYPD) dedektif şefi Robert Boyce’un yönettiği bir soruşturma başlatıldığını belirttiler.

Seks skandalı istifa ettirmişti

Spitzer, New York’ta 8 yıl başsavcılık yaptıktan sonra Kasım 2006’da yapılan yerel seçimlerde aldığı yüzde 70 oy oranıyla New York Valiliğine seçilmişti. Spitzer, New York Başsavcılığı döneminde başta yolsuzluk olmak üzere aralarında fuhuş çetelerinin de bulunduğu birçok organize suç örgütünün korkulu rüyası haline gelmiş, bazı Wall Street şirketlerindeki yolsuzlukların üzerine gittiği için ‘ Wall Street Şerifi’ olarak anılmaya başlanılmıştı.

2008 yılında ortaya çıkan ve Amerikan kamuoyunu uzun süre meşgul eden seks skandalında eski New York Valisi Spitzer’in ‘Emperor’s Club VIP’ pahalı eskort servisinin en önemli müşterileri arasında bulunduğu belirlenmiş ve fahişlere harcadığı astronomik paraların kayıtları ortaya çıkmıştı. Spitzer’in ilişkiye girdiği fahişe Ashley Dupre, skandalın ortaya çıkmasından sonra ünlenmiş ve o dönemde 24 yaşında olan Dupre’ nin çıplak fotoğraflarına bazı dergiler astronomik ücretler ödemişti.

New York eski valisi Eliot Spitzer, adının karıştığı ve seks skandalının ardından 17 Mart 2008 görevinden istifa etmek zorunda kalmış ve New Yorklular’dan özür dilemişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG