Erişilebilirlik

New York Ekonomisine Beyaz Perde Desteği


New York Ekonomisine Beyaz Perde Desteği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
New York, milyonlarca hikayenin yazılabileceği bir kent. Kentin hemen her sakini hakkında bir öykü yazılabilir. Bu hikayeler her gün televizyonlarda yayınlanıyor, sinema salonlarında gösteriliyor. Filmcilik New York’ta hızla büyüyen bir sektör. Öyle ki bu sektörün kendisi de hikaye olmuş durumda.

Anchors, düşük bütçeli bir film. Filmin New York’taki çekimleri bir süre önce tamamlandı. Anchors, yönetmen ve senarist David Wexler’in üçüncü filmi. Wexler’e göre kent hikayelerle dolu: “New York’ta film denince, aklıma gece 2’de birbiriyle çarpışan iki insanı getiriyorum. Bu kent asla uyumuyor.”

Wexler, yazarların New York’u ilham kaynağı olarak gördüğünü söylüyor. Yapım sonrası aşamadaki film, ilk aşkın başarısızlığını anlatıyor.

Wexler, Spike Lee gibi tanınmış yönetmenlerin de New York’ta yetiştiğine dikkati çekiyor.

Leonardo DeCaprio ve Kate Winslet’in rol aldığı “Revolutionary Road-Hayallerin Peşinde” adlı filmin büyük bölümü New York’ta geçmiyor, ama film New York’un iki büyük stüdyosundan biri olan Steiner Stüdyoları’nda çekildi.

Steiner Stüdyoları, sekiz hektarlık bir alanı kaplıyor. Yeni filmlere, dizilere ve reklamlara talep arttıkça stüdyonun da genişletileceği söyleniyor.

Stüdyonun sahibi Douglas Steiner, zengin kültürel ve medyatik ortamından dolayı televizyon dizi oyuncularının New York’a ilgi duyduğunu söylüyor: “Gündüz televizyon dizisinde, akşam Broadway tiyatrolarında oynuyorlar. New York’ta gündüzleri röportajlara ve talkshowlara katılabilirler. Basın etkinlikleri düzenleyebilirler. Programlarını ekonomik bir şekilde ayarlayabilirler. Sonuçta bu iş, oyuncunun çevresinde dönüyor.”

Filmciler, New York’un yerel filmciliği de teşvik ettiğini söylüyor.

Wexler önceki filmi için bir sokağı kapatmak zorunda kaldığında sorun yaşamamış. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, film sektörünün kente vergi geliri getirdiğini ve binlerce kişiye iş sağladığını belirtiyor: “Filmler, diziler ve reklamların yapımında harcanan paralar oyuncuların cebini doldurmuyor. Aldıkları para az bir yüzde. Harcamaların çoğu yerel marangozlara, elektrikçilere, gıda sektörü çalışanlarına, bakkallara, garsonlara gidiyor.”

New York’ta film sektörü kent ekonomisine her yıl yaklaşık 7 milyar dolar kazandırıyor. David Wexler da Anchors adlı yapımı yıl sonunda vizyona girdiğinde kente para kazandıracağını umuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG