Erişilebilirlik

New York’ta da Hayat Durdu


Amerika’nın doğu eyaletlerini etkisi altına alan ‘Jonas’ kar fırtınası, New York’ta da hayatı felç etti. Kar fırtınasının etkisinin artması nedeniyle New York Valisi Andrew Coumo, eyalette olağanüstü hal ilan etti. Vali Coumo, yaptığı açıklamada New York kentinde saat 14.30’dan itibaren trafik yasağı uygulayacaklarını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’da, New York şehrinin, tarihinin en şiddetli kar fırtınalarından biriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Trafik yasağının başlamasıyla, New York’ta tüm otoyollar, tünel ve köprüler tamamen kapatılacak. Acil durumlar için görevli araçlar dışında kent tamamen araç trafiğine kapatılacak. Metro seferleri ve banliyö tren seferleri ise saat 16’dan itibaren tamamen duracak.

Sel endişesi

New York’ta yoğun kar yağışı toplu taşımacılığı da olumsuz yönde etkiledi. Belediye otobüsleri öğle saatlerinden itibaren seferlerini durdurdu. New York’ta kar fırtınası nedeniyle birçok işyeri açılmadı.

Kar kalınlığının 50 - 60 santimi bulacağını belirten yetkililer olası sel tehlikesine karşı da yoğun önlemler aldı. New York’ta birçok polis karakoluna kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere botlar dağıtıldı.

New York’un ünlü Times Meydanı yoğun kar yağışı nedeniyle tarihinin en sakin günlerinden birini yaşadı. Bölgede bulunan otellerde kalan az sayıda turistin dışında meydanın boş olduğu gözlendi.

İzinler kaldırıldı

Şiddetli kar fırtınası nedeniyle kentte önceki gün acil durum ilan eden New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da, sabah saatlerinden itibaren kar fırtınasının şiddetini arttırmasından sonra düzenlediği basın toplantısında, kent sakinlerini acil durumlar dışında sokağa çıkmamaları ve araçlarını kullanmamaları konusunda yeniden uyarmıştı.

New York Belediyesi yetkilileri, gerekli birçok birimde izinlerin kaldırıldığını, kenti etkisi altına alan kar fırtınasına karşı mücadele etmek için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirttiler.

Kentte, New York Belediyesine bağlı 579 araç tuzlama çalışmaları, 1650 araç da kar temizlemek için görev yapıyor. Tuzlama çalışmaları için de iki vardiya halinde beş bine yakın işçi 24 saat kesintisiz olarak çalışıyor.

Kentte çöp toplama araçları da kar temizlemek için kullanıldığından çöp toplama çalışmaları da tamamen durduruldu.

New York’ta hizmet veren tüm acil durum birimleri dışında 1400 sivil toplum örgütü, başta engelliler olmak üzere, halka ihtiyaç durumunda yardım etmek için acil durum koordinasyon merkeziyle eşgüdüm içerisinde çalışıyor.


STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG