Erişilebilirlik

New York Borsası'nda Endekslerde Büyük Düşüş


New York Borsası'nda Endekslerde Büyük Düşüş
New York Borsası'nda Endekslerde Büyük Düşüş

New York borsasında 2008 krizinden bu yana en büyük düşüş yaşandı.

Ekonomik belirsizlik nedeniyle Dow Jones endeksi yüzde 4,31 (-512 puan); Nasdaq yüzde 5,08 (-136 puan); S&P 500 endeksi yüzde 4,78 (-60 puan) oranında değer kaybetti.

Endeksler olumsuz ekonomik veriler nedeniyle son 10 gün içinde yüzde 8 civarında değer kaybetmiş oldu. Dow Jones endeksindeki düşüş bugüne kadar kaydedilen en büyük dokuzuncu günlük değer kaybı oldu.

Yatırımcılar küresel ekonominin yeniden durgunluğa gireceğinden kaygı duyuyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan tüketici harcamaları, sanayi üretimi, işsizlik ve büyüme verileri beklentilerin hep gerisindeydi. Bu hafta yayınlanan raporlara göre Amerika’da tüketici harcamaları yüzde 0,2 oranında azalırken sanayi üretimi endeksi 4,4 puan düştü. Geçen hafta Ticaret Bakanlığı da Amerikan ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 1,3 oranında büyüdüğünü açıklamıştı. Beklentiler, büyüme rakamlarının yüzde 1,9 civarında olması yönündeydi. Yarın (Cuma) yayınlanacak Çalışma Bakanlığı raporunda da yüzde 9,2 olarak belirlenen işsizlik oranında düşüş beklenmiyor.

Perşembe günü Avrupa’daki borsalar da yüzde 4 civarında değer kaybetti.

XS
SM
MD
LG