Erişilebilirlik

New York’ta Katedrale Benzinli Çakmaklı ‘Ziyaret’ Engellendi 


Paris’te Notre Dame Katedrali’nde çıkan büyük yangının ardından New York’ta şüpheli bir şahıs St. Patrick Katedrali’ne benzin dolu bidonu ve çakmak gazıyla girmesi nedeniyle gözaltına alındı. New York emniyet birimi konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Manhattan’da Madison bulvarıyla 5’inci cadde arasında yer alan St. Patrick Katedrali’ndeki olay Çarşamba günü gerçekleşti. Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangından iki gün sonra elinde tuttuğu benzin bidonları, çakmak gazı ve çakmaklarla St. Patrick Katedrali’ne giren 37 yaşındaki şahıs güvenlik görevlisiyle karşılaştı.

Yetkililerin aktardığına göre, şüpheli katedralden çıkmak üzere geri gitmeye çalıştığı sırada yere benzin döktü; bunu üzerine görevli polise haber verdi.

Şüpheli şahıs emniyet memurlarına verdiği ifadede katedrale yakın bir bölgede park halinde olan aracının benzininin bittiğini, aracına kısa yoldan dönebilmek için de katedralin içinden geçmeyi düşündüğünü söyledi. Ancak aracı kontrol eden ve benzinin bitmemiş olduğunu gören polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

New Yok Emniyet Müdürlüğü yetkilisi John Miller konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, olayın ardında terör saldırısı girişimi olup olmadığıyla ilgili yorum yapmak için henüz yeterli delil olmadığını belirtti. Ancak Miller olayın ciddiyetin, “St. Patrick Katedrali gibi sembolik bir yere bir kişinin dört galondan fazla benzin, iki tüp çakmak gazı ve çakmaklarla girmesi elbette bizi oldukça endişelendiren bir şey” sözleriyle vurguladı.

New York eyaletiyle sınırı olan New Jersey’de yaşadığı ve felsefe profesörü olduğu ileri sürülen şüphelinin ismi açıklanmadı. 1789’da kapılarını açan St. Patrick Katedrali, Katolik Kilisesi’nin ABD’deki en önemli simgelerinden biri kabul ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG