Erişilebilirlik

New Orleans'ta Turizm Yeniden Canlanıyor


New Orleans'ta Turizm Yeniden Canlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

New Orleans çok uzun yıllardır Amerika içinden ve dünyanın dört bir köşesinden turist çeken bir kent. Ancak, kent turizmi 10 yıl önce Katrina Kasırgası’nın yaptığı tahribat yüzünden kesintiye uğradı. Turizm, kentin altyapısıyla birlikte yeniden canlanıyor. Amerika’nın Sesi’nden Greg Flakus, turizmin kentin gelişen ekonomisine yaptığı katkıyı inceledi.

New Orleans’in yüzlerce yıllık tarihe sahip Fransız Mahallesi her zaman turistlerle dolup taşar. Sokaklarda hiç beklemediğiniz bir anda bir sanat gösterisiyle karşılaşabilirsiniz.

New Orleans’ın başka hiçbir yerde bulamayacağınız sesleri ve lezzetleri vardır.

Ancak Katrina Kasırgası’nı izleyen aylarda birçok otel ve restoran kapandı ve turizm gelirleri dibe vurdu.

Kent yetkilileri bugünlerde turizmde patlama yaşandığını söylüyor.

New Orleans Belediye Başkan Yardımcısı Andy Kopplin, “Geçen yıl 9 milyon 300 bin turist geldi ve biz bu rakamı arttırmak istiyoruz. 2013 yılında Super Bowl’a ev sahipliği yaptık. Kentimiz her haftasonu büyük bir etkinliğe sahne oluyor” diyor.

Kentin turizm sektöründen sorumlu Mark Romig, “Turizm ekonomimizin temel taşlarından. 80 bin kişi bu sektörde çalışıyor. Geçen yıl ziyaretçiler 6 milyar 800 milyon dolar harcama yaptı” diyor.

New Orleans’a gelen turistlerin yüzde 90’ı Amerika içinden olsa da, Romig, uluslararası ziyaretçilerin de önemli etki yaptığını söylüyor: “Uluslararası ziyaretçiler, yerli turiste göre daha uzun kalıyor. Yani daha fazla para harcıyorlar.”

Katrina Kasırgası’ndan sonra birçok kişi, New Orleans’ıneski görkemli günlerine geri dönemeyeceğinden kaygılanmıştı. Ancak Romig, kentin tarihini bilenlerin gösterebileceği direnci de anladıklarını söylüyor: “Fırtınalar, sıtma, petrol sızıntıları; ne olursa olsun New Orleans toparlanır. Kent halkı bu kenti sevdiği için mücadele eder. Bence turistler de buraya geldiklerinde bunu hissediyor ve bunun bir parçası olmak istiyor.”

Mark Romig aynı zamanda New Orleans’ın tarihiyle ilgili bir etkinliğin planlanmasından da sorumlu. 2017’de kent 300’üncü kuruluş yıldönümümü kutlamaya hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG