Erişilebilirlik

New Jersey Valisi Chris Christie: 'Başkan Adayı Olmayacağım'


New Jersey Valisi Christopher Christie
New Jersey Valisi Christopher Christie

Cumhuriyetçi Parti’nin büyük destek verdiği New Jersey eyaleti valisi, Başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Vali Chris Christie, gazetecilere yaptığı açıklamada, parti üyelerinin başkan adayı olması için kendisine yoğun destek vermesine rağmen, adaylığı için “doğru zaman olmadığını” ve kendi eyaletine verdiği vaatleri yerine getirmeden görevini bırakmayacağını belirtti.

Aslında başkan adaylığını uzun bir süredir reddeden Christie, “ciddi kesimlerden” kendisine çağrılar yapılması üzerine bir süre bu öneriyi değerlendirdiğini, ancak valilik görevinde kalmasının daha doğru olacağına karar verdiğini bildirdi.

Siyasi uzmanlar, Christie’nin başkan adayı olması durumunda diğer adaylardan memnun olmayan Cumhuriyetçi Partililer’den büyük destek göreceğine işaret ediyor.

Washington Post gazetesi ve ABC televizyonu tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları arasında yüzde 25 oyla eski Massachussetts Valisi Mitt Romney önde gidiyor. Oldukça ses getiren bir çıkış yapan Texas Valisi Rick Perry’yse anketlerde yüzde 16’ya geriledi ve yine aynı partiden adaylığını koyan pizza restoranları sahibi Herman Cain’le başa baş gitmeye başladı.

XS
SM
MD
LG