Erişilebilirlik

New Jersey Eyalet Meclisi Eşcinsel Evliliği Onayladı


Washington eyaleti valisi Chris Gregoire eşcinsel evlilik yasasını imzalarken
Washington eyaleti valisi Chris Gregoire eşcinsel evlilik yasasını imzalarken

Yasanın yürürlüğe girmesi için tasarıya karşı çıkan vali Chris Christie’nin imzası gerekiyor

Yasanın yürürlüğe girmesi için tasarıya karşı çıkan vali Chris Christie’nin imzası gerekiyor.

Çarşamba günü eyalet senatosundan geçen tasarı dün 33’e karşı 42 oyla alt mecliste de kabul edildi.

Vali Christie tasarının meclisten geçmesini önlemeye çalışmış, masasına ulaşması halinde veto edeceğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Parti’nin yükselen yıldızlarından biri olarak bilinen Chris Christie, eşcincel evlilik konusunda referandum yapılmasını istiyor.

Demokrat Parti, eyalet meclisinde çoğunlukta olmasına rağmen valinin vetosunu etkisiz kılacak üçte iki çoğunluğa sahip değil.

Hafta başında Washington (eyaleti) Amerika’da eşcinsel evliliği kabul eden yedinci eyalet oldu. Dana önce Connecticut, Iowa, New York, Massachusetts, New Hampshire ve Vermont eyaletleriyle özel statüye sahip başkent Washington, (D.C.) erkek ve kadınların aynı cinsiyetten kişilerle evlenmelerine izin vermişti.

California eyaletinde ise eşcinsellerin evlenmesini yasaklayan referandum anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edildi.

Kararı veren yargıç, cinsel yönelimi farklı kişilere farklı muamele öngören bir yasanın kabulü için meşru bir nedenin olması gerektiğini, eşcinsel evlilik yasağı için böyle bir neden bulunmadığı söyledi.

Amerika’da 1970’li yıllardan beri eşcinsellik ne psikolojik sorun sayılıyor ne de suç. Tam aksine, farklı cinsel yönelimlerinden ötürü insanlara ayrım yapmak federal suç.

XS
SM
MD
LG