Erişilebilirlik

New Jersey’de Koşer Markete Saldırı: 6 Ölü


ABD’nin New Jersey eyaletindeki Jersey City bölgesinde yoğun silah sesleri geldiği ihbarına polis ağır silahlı SWAT timiyle müdahale etti. Saldırıda biri polis ikisi şüpheli 6 kişi öldü.

New York’ta Hudson nehrinin hemen karşı kıyısında yer alan Jersey City’de yerel saatle öğlen 2’de silah sesleri yükseldi. Polis çevredeki tüm yolları yaya ve araç trafiğine kapattı.

Jersey City Belediye Başkanı Steven Fulop, bir markette sıkıştırılan saldırganların polise ateş açtığını, olay sırasında olay yerinde bulunan üç sivil ve bir polis memurunun hayatını kaybettiğini açıkladı. İki polisin de yaralandığı olayda ölen polisin 40 yaşındaki Jeseph Seals olduğu açıklandı. Polisle çatışmaya giren iki şüpheli de ölenler arasında.

Yetkililer güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde saldırganların bölgede bulunan bir Koşer marketi hedef aldığını kaydetti.

Yerel basın polisle saldırganlar arasındaki silahlı çatışmanın, market yakınlarındaki bir mezarlıkta başladığı ve bir başka cinayet soruşturmasıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Olayın nedeni henüz bilinmiyor ancak yetkililer terör bağlantısı olmadığı düşünüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG