Erişilebilirlik

Sinemaların Tahtını Sarsan Netflix Türkiye'de


İnternette film ve dizi izleme hizmeti veren Netflix şirketi Türkiye dahil 130 ülkede daha faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Ancak Netflix’in hizmet sunmaya hazırlandığı ülkeler arasında Çin’in olmaması, dikkat çekiyor.

Netflix üzerinden film ve dizi izlemek Amerika’da hala popüler olsa da şirketin Amerika içinde büyümesinin yavaşladığı göze çarpıyor. Halihazırda 60 ülkede hizmet veren Netflix’in amacı 2016 yılı sonuna kadar 200 ülkede faaliyete geçmek.

Netflix’in CEO’su Reed Hastings, Las Vegas’ta devam eden Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yaptığı konuşmada, ‘Şu anda Çin dışında tüm dünyada faaliyet gösteriyoruz. Küresel televizyon ağının doğuşuna tanık oluyorsunuz’ dedi.

Netflix Türkiye’de de hizmet vermeye başlayacak. Hizmet ağını genişleten şirketin hedefindeki 130 ülke arasında Hindistan, Nijerya, Rusya ve Suudi Arabistan da bulunuyor. Şirketin Temmuz ayında yaptığı açıklamaya göre Çin pazarına giriş, şimdilik ertelendi.

Netflix, postayla DVD kiralama hizmeti olarak faaliyete başlamış ancak son yıllarda yapımcılığını üstlendiği House of Cards, Orange is the New Black ve Narcos gibi son derece popüler dizilerle sektörde yerini sağlamlaştırmıştı.

Netflix ayrıca kara geçmeye başlamadan önce 2016 boyunca kar-zarar dengesini sağlayacağını bildirdi. Şirketin hisselerinin değeri bu haber üzerine yüzde 5 oranında artış gösterdi.

Teknoloji araştırmaları yapan Gartner şirketinin araştırma direktörü Brian Blau, Netflix’in faaliyet göstermediği coğrafyalarda talebin yüksek olacağını söylüyor.

Netflix Çin’de faaliyete henüz başlamamış olsa bile hizmet verdiği 17 dile basitleştirilmiş ve geleneksel Çince’yi de ekledi.

Netflix’in hizmet kapsamına aldığı ülkelerin büyük çoğunluğu Afrika ve Asya’da.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG