Erişilebilirlik

Netanyahu’nun Duruşması Corona Nedeniyle Ertelendi


Kudüs’te bir mahkeme İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Salı günü gerçekleştirilmesi beklenen duruşmasını Corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemleri gerekçe göstererek 2 ay süreyle ertelenmesine karar verdi.

Netanyahu; yolsuzluk, güveni suistimal, bir dizi skandalla bağlantılı olarak rüşvet almakla suçlanıyor. Ancak bir dizi acil durum önlemi gereği hükümet ülkede kamu alanlarında kalabalıkların bir araya gelmesini yasaklamış durumda.

Mahkeme duruşmayı 24 Mayıs’a erteledi.

Netanyahu, zengin dostlarından pahalı hediyeler almakla, bazı medya patronlarını kendisiyle ilgili yayınlar karşılığında kayırmakla suçlanıyor.

Netanyahu ise yanlış yapmadığını ve medyanın cadı avı kurbanı olduğunu iddia ediyor.

Netanyahu’nun avukatları daha önce kanıtları daha iyi inceleyebilmek için erteleme talep etmişti.

Ancak bu talep 17 Mart’taki duruşmada sadece suçlamalar okunacağı gerekçesiyle daha önce reddedilmişti.

Ancak Netanyahu’nun Cumartesi günü 10 kişiden fazlasının bir araya gelmesini yasaklamasının ardından Adalet Bakanlığı bunu mahkeme salonlarında da uygulama kararı aldı.

Netanyahu’nun yasal sorunları 2 Mart’ta ülkede gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin de merkezindeydi. Nisan ve Eylül ayındaki seçimlerdeki gibi bu seçimde de parlamentoda çoğunluğu elde eden parti çıkmadı.

Bu arada Netanyahu'nun Corona testi yaptırdığı ve sonucun negatif çıktığı açıklandı.

Corona virüsü nedeniyle ülkede Pazar günü okullar, alışveriş merkezleri, eğlence mekanları kapalı. Çalışanlar da evlerinden çalışmaya teşvik ediliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG