Erişilebilirlik

Netanyahu Yerleşim Birimlerini Genişleteceklerini Söyledi


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinden Elkana'da bir okulda yeni öğretim yılını açılış törenine katıldı.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinden Elkana'da bir okulda yeni öğretim yılını açılış törenine katıldı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı Şeria’daki İsrail yerleşim birimlerini arttırmak niyetinde olduğunu söyledi. Bunu daha önce seçim vaadi olarak da dile getiren Netanyahu, bir takvim açıklamadı.

İsrail yerleşim birimleri, Filistin-İsrail arasındaki en büyük sorunlardan biri. Filistin tarafı, Netanyahu’nun, Başkan Donald Trump’ın desteğiyle uluslararası anlaşmalara aykırı olarak yerleşim birimleri konusunda daha agresif şekilde hareket etmesinden endişe ediyor.

Dün Batı Şeria’daki Elkana yerleşim yerindeki bir okulda eğitim yılı açılış törenine katılan Netanyahu, “Tanrı’nın da yardımıyla İsrail’in kutsal topraklarında Yahudi egemenliğini daha da arttıracağız” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Sözcüsü Nabil Ebu Rudeniah, Netanyahu’nun açıklamalarını kabul edilemez olarak niteledi ve bunun barış, güvenlik ve istikrar açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Nisan ayında yapılan genel seçimler öncesinde de yerleşim yerlerinin arttırılması sözünü vermişti. Netanyahu, İsrail'de 17 Eylül’de tekrarlanacak seçimler öncesinde de aynı söylemini savunmayı sürdürüyor.

Trump, İsrail’in 1981 yılında Golan Tepeleri’ndeki ilhakını tanıdığını açıklayarak Netanyahu’ya bu konuda destek sağlamıştı.

Öte yandan Amerika, İsrail-Filistin barış planını da İsrail’de yapılacak seçimlerin ardından açıklayacağını duyurmuştu. Filistin tarafı daha önce ekonomik bazı detayları ortaya çıkan planı kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG