Erişilebilirlik

Netanyahu İran'a Gözdağı Verdi


Netanyahu İran'a Gözdağı Verdi
Netanyahu İran'a Gözdağı Verdi

Başbakan Netanyahu İran’ı, dünyanın en önde gelen terör destekçisi olarak tanımladı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kanada’nın Toronto kentinde İsrail taraftarlarının düzenlediği bir mitinge katıldı.

Mitingde bir konuşma yapan Netanyahu, kurulacak Filistin devletinin silahsızlandırılması talebini yineledi. Başbakan, aksi halde İran’ın, İsrail sınırında bir kalesi olacağını öne sürdü.

Netanyahu, varılacak barış anlaşmasının İsrail’in güvenliğini temin etmesi ve meşru savunma hakkına saygı duyması gerektiğini belirtti. Netanyahu, konuşmasında İran’ı, “dünyanın en önde gelen terör destekçisi ülke” olarak tanımladı. Başbakan, ülkesinin nihai amacının da İran’ın nükleer silah edinmesini önlemek olduğunu söyledi.

Bugün Kanada başbakanı Stephen Harper ile bir görüşme yapması beklenen Netanyahu, daha sonra Amerika’da resmi görüşmelerde bulunacak.

İsrail ile Amerika arasındaki ilişkiler, İsrail’in yerleşim inşaatlarını sürdürmesi nedeniyle gergin durumda... Ancak İsrailli bir üst düzey yetkili, Başkan Barack Obama’nın, Başbakan Netanyahu’ya İsrail’in caydırıcı gücünü arttırma sözü verdiğini söyledi. Yetkiliye göre Obama, İsrail’in gücünü arttırma konusunda Netanyahu’ya “kesin garanti” verdi.

XS
SM
MD
LG