Erişilebilirlik

Nepal'e Yardım Yağıyor


Nepal'e Yardım Yağıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen büyük depremde sağ kalanları bulabilmek için zaman daralıyor. Amerika'nın Nepal Büyükelçisi Peter Bodde, USAID'nin 10 milyon dolarlık yardım paketinin büyük yıkıma uğrayan ülkeye yardımcı olacağını söyledi

Tribhuvan Uluslararası Havalimanı bugünlerde birçok ülkeden gelen uçak, helikopter, asker ve havacı yoğunluğu nedeniyle bir askeri üssü andırıyor. Birbirleriyle her zaman iyi ilişkilere sahip olmayan birçok farklı ülke, bu insanı yardım görevi için bir araya geldi.

ABD’nin Nepal Büyükelçisi USAID’in 10 milyon dolarlık yardım paketinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

Peter Bodde, “Nepal hükümeti ellerindeki kaynaklar ve afetin boyu göz önünde bulundurulduğunda son derece iyi iş çıkarıyor. Bu büyüklükte bir deprem her ülkeyi zorlar. Nepal iyi bir ortak. Bu sabah başbakanla görüştüm. Kendisine gerekli yardımları sağlayacağımızı ilettim.” şeklinde konuşuyor.

Havaalanında yaşanan yoğunluk, kurtarma uçuşlarını engellediği gibi iniş yapmaya çalışan uçakların da inmesine engel oluşturuyor. Kurtarma ekipleri uçaklarla gıda, ilaç ve içme suyu getiriyor.

Steve Herman, 70 kişilik Japon'un arama kurtarma çalışmalarına başladığını ancak binaların altında sıkışıp kalan yüzlerce kişinin kurtarılabileceği çok değerli saatlerin kaybedildiğini söylüyor.

Japon ekibinin ilk duraklarından biri Katmandu’ya ismini veren Kasthamandap Tapınağı oldu. Ekip burada Almanya ekibiyle birleşti.

Toprak altından 21 ceset çıkarıldı. Mahalle esnafı daha fazla kişinin toprak altında olduğundan emin.

Jayanti Şireştra tapınak yıkılmadan önce iki yabancı turisti fotoğraf çekerken gördüğünü söylüyor.

Şireştra, “Tuvaletten dönüyordum bir adam beni yakaladı ve “koş” diye bağırdı. O anda tapınak pasta gibi ikiye kesildi ve dükkanımın üzerine düştü.” şeklinde konuşuyor.

Nepal’in 300 bin çadır talebinde bulunması afetin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler depremden 8 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı.

Katmandu çevresindeki çadırlardaevleri hasar gören ya da yıkılan onbinlerce kişi kalıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG