Erişilebilirlik

Nepal'de Deprem 4 Binden Fazla Can Aldı


Nepal'de Deprem 4 Binden Fazla Can Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Uluslararası kurtarma ve yardım ekipleri, 4 binden fazla kişinin ölümüne ve binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan depremden iki gün sonra Nepal’in başkenti Katmandu’ya vardı. Katmandu Havaalanı'nda kaos yaşanırken, birçok kişi Nepal'den ayrılmak için bekliyor

Arama ekipleri hayatta kalanları kurtarmak için enkaz kazmaya devam ediyor. Yerel kuruluşlara göre, toprak kayması ve moloz yığınları yardım ekiplerinin işini zorlaştırıyor.

Ölü sayısının çok olmasından korkulan bazı kırsal alanlarla iletişim büyük ölçüde kesilmiş durumda.

Deprem sırasında havaalanı kulesinin boşaltılmasıyla, Katmandu havaalanında kaos yaşanmış. Ülkeyi terk etmek isteyenler, tesisleri doldurmuş. Hintli bir turist, “Burada yiyecek veya içecek birşey yok. Paranız olsa bile alabileceğiniz hiçbir şey bulunmuyor. En son yemeği iki gün önce yedik. Yatacak yer yok ve yağmur da yağıyor. Çok zor durumdayız.” şeklinde konuşuyor.

Birçok uluslararası kurtarma ekibi ve Fransa’dan özel eğitimli bir grup köpek arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor. Amerika dahil birçok ülkeden gelen kurtarma ekipleri çalışmalara yardımcı oluyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri Bölge Komutanı Ramaro, yardım çalışmalarında kullanılabilecek bir uçak dolusu cihazın deprem bölgesine ulaşmasını sağlamış.

Ramaro, kepçe gibi araçların yanısıra iletişim aletleri de yolladıklarını, yaklaşık 55 ton içme suyu gönderdiklerini söylüyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri’nden 14 uçak, kurtarma ve yardım operasyonlarına katılıyor.

Amerika Jeolojik Araştırmalar Merkezi, bölgede sarsıntıların devam etmesini bekliyor. Artçı sarsıntıların devam etmesiyle daha çok binanın yıkılmasından korkan başkent Katmandu halkı, sokaklarda yatmaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG