Erişilebilirlik

Nehre Düşen Uçaktaki Tüm Yolcular Kurtarıldı


Florida eyaletinin Jacksonville kentinde bir yolcu uçağı iniş yaptığı Deniz Kuvvetleri’ne bağlı hava üssünde pistten çıktı. Hızını alamayarak yakındaki Saint Jones Nehri’ne düşen uçakta ölen olmadı. Kaza anında uçakta 136 yolcu ve 7 kişilik bir uçuş ekibi bulunuyordu.

Yerel WOKV-TV uçağın şiddetli fırtına sırasında iniş yapmaya çalıştığını ancak pisti kaçırarak nehre düştüğünü bildirdi.

Televizyonda yapılan açıklamada 21 kişinin hastaneye kaldırıldığı ama durumlarının ciddi olmadığı belirtildi.

Fotoğraflarda uçağın yarıya kadar sulara gömüldüğü görülüyor. Jacksonville Belediye Başkanı Lenny Curry, uçaktan dökülen jet yakıtının nehre sızmasını önlemeye çalıştıklarını açıkladı.

Boeing şirketi tarafında yapılan açıklamada talep gelmesi halinde ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Dairesi (NTSB) gözetiminde yürütülecek kaza soruşturmasına destek verebileceğini bildirdi. Boeing’in ürettiği iki 737 MAX 8 uçağının son aylarda iki büyük kazaya karışması yüzünden bu uçaklar ikinci emre kadar uçuştan çekilmişti. Bununla birlikte Jacksonville’de kaza yapan uçağın daha eski bir üretim olan 737-800 modeli olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG