Erişilebilirlik

'Nefrete Yer Yok' Hoşgörü Aşılıyor


'Nefrete Yer Yok' Hoşgörü Aşılıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

Amerika'da başlatılan 'Nefrete Yer Yok' adlı girişim, çocukların erken yaşta hoşgörü ve basit nezaket kurallarını benimsemesini hedefliyor. Program, bugün Amerika’da 1700’den fazla okulda uygulanıyor.

“No Place for Hate” – “Nefrete Yer Yok” adlı girişimin amacı, siyasi kutuplaşmanın zirveye ulaştığı, bölünmelerin ve farklı ırklara karşı güvensizliğin tırmandığı, inançların ve cinsel tercihlerin siyaset malzemesi yapıldığı bir ortamda, gençlere hoşgörülü olmayı öğretmek. Nefretin ve önyargının öğrenilen duygular olduğu inancından yola çıkan program Amerika’da yüzlerce okulda uygulanıyor. Eğitimciler hoşgörünün erken yaşta, basit nezaket uygulamalarıyla yerleşmeye başladığını söylüyor.

Nefrete Yer Yok, öğrencilerin liderlik ettiği komiteler tarafından başlatılmış. Komiteler, öğretmenlerin ve velilerin rehberliğiyle, iltifat etmek, birisine kapı tutmak veya öğrencilerin öğle yemeğini tek başlarına yememesini sağlamak gibi nezaket eylemlerini yayma yolları arıyor.

İftira ve Karalamayla Mücadele Birliği bu girişimi 1999’da, Colorado’daki Columbine Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırının ardından başlatmış.

Girişim, akıl sağlığı sorunlarını tetikleyen ve okul saldırıları gibi trajedilerin meydana gelme olasılığını arttıran yalnızlık ve anksiyete sorunlarını önleme yolu olarak da görülüyor.

Programın amacı, öğrencilere birer birer "farklı ırklardan olsak da hepimiz aynıyız” mesajını aşılamak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG