Erişilebilirlik

NBC: 'ABD’li Senatörler Erdoğan’a Mektup Yazdı'


ABD’li 66 senatörün, İzmir’de yargılanan rahip Andrew Brunson'la ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiği iddia edildi. İddianın sahibi NBC televizyonu.

NBC’nin haberine göre mektupta hem Cumhuriyetçi hem Demokrat senatörlerin imzası yer aldı. Mektupta, Brunson'la ilgili Fethullah Gülen bağlantılarının ayrıntılarının verildiği iddianame, "meçhul suçlamalar, uydurma iddialar ve karakter suikastinin saçma bir derlemesi" olarak nitelendirildi.

Mektupta ayrıca, “Türk hükümeti içinde, iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar vermek isteyen bazı unsurların Brunson'ı siyasi bir piyon olarak kullandığı” öne sürüldü.

ABD yönetiminin, adaletin yerine geleceği konusunda sabırlı olduğunun belirtildiği mektupta senatörler, "Türkiye'nin hukuka saygılı ABD vatandaşları ve çalışanlarına herhangi bir zulüm korkusu yaşatmadan seyahat, yaşama ve çalışma hakkı sağlaması için, başka önlemlerin gerekli olacağını” da vurguladı.

Mektuba imza atanlardan Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ve Demokrat Senatör Jeanne Shaheen, Perşembe günü Türk yetkilileri hedefleyen olası yaptırımlar için baskılarını sürdüreceklerini söylemişti. İki senatör, Brunson’a yönelik suçlamaların uydurma, rahibin tutuklu olmasınınsa rehin tutmayla bir olduğunu savunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG