Erişilebilirlik

NBA'de Türk Gecesi


NBA'de Türk Gecesi
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:08:22 0:00

Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA, “Türk gecesine” sahne oldu. Milli basketbolcu Ömer Aşık’ın forma giydiği New Orleans Pelicans’ın Washington Wizards’a konuk olduğu maçta Türkiye adeta Capital One Center’e taşındı. Salonu dolduran binlerce basketbolsever maçın devre arasında Türk halk danslarını izledi; Türk seyirciler de Ömer Aşık’la tanışma fırsatı buldu.

Ömer Aşık’ın deplasman maçı için Washington’a gelmesi, buradaki Türkler ve Türk asıllı Amerikalılar arasında heyecan yarattı. Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC tarafından düzenlenen “Türk Gecesi” kapsamında çoğunluğu Türk-Amerikalı 100’ün üzerinde kişi tribünde ellerinde Türkiye bayraklarıyla Ömer Aşık’a destek verdi.

Renkli görüntülere sahne olan maçın devre arasında Kardelen Dans Topluluğu’nun gösterisi yoğun ilgi gördü. Türk halk danslarından örnekler sergileyen grup salondan büyük alkış aldı.

Gösterinin hemen ardından grubun kurucularından Demet Cabbar’a binlerce Amerikalı seyircinin önünde Türk danslarını sergilerken ne hissettiğini sorduk:

“Çok heyecanlıydık. Kalbimiz duracak gibi oldu ama seyircinin tepkisi çok güzeldi o yüzden o biraz rahatlattı bizi. Türk basketbolcuların sayısı giderek azalıyor o yüzden basketbolcularımıza destek vermek istiyoruz. Tabii ki NBA ligi çok etkili Amerika'da, çok iyi bir kültür diplomasisi yapmak açısından çok önemli bir araç. O yüzden biz de bunu değerlendiriyoruz. Bu altıncısı bu etkinliklerin. Basketbolcular da çok mutlu oluyorlar, onlara da moral olmuş oluyor. Aynı zamanda burada Capital One Arena'nın organizatörleri de bize destek veriyorlar, çünkü onlar için de bu değişik bir etnik gruba ulaşmak için iyi bir vesile. O yüzden çok başarılı, çok mutluyuz. Türk kültürünü tanıtmak çok güzel bir duyguydu. Özellikle insanların ilgisini ve alakasını görmek gerçekten çok daha mutluluk verici.”

Geceyi düzenleyen ATA-DC’nin başkanı Hande Ayan da çalışmaları hakkında bilgi verdi:

“NBA maçlarında Türk Miras Gecesi, Washington Türk Amerikan Derneği tarafından 2012'den beri düzenlenen bir gece. Bu sene 6'ıncısını yapmaktayız. Ve şu anda 100'ün üzerinde, 125'e yakın kişi var Türk-Amerikan toplumundan. Hem Amerikalı hem Türk, hem arkadaşlarımız hem toplumumuzdan insanlar; ayrıca bu akşam Ömer Aşık oynuyor. New Orleans Pelicans takımında hem onu desteklemek için geldik hem de devre arasında Kardelen Türk halk dansları grubu olarak Türk danslarını tanıttık, Türk kültürünü tanıttık. Bu çok önemli çünkü bu gece burada binlerce NBA taraftarı var Amerikalı. Belki ilk defa Türkiye'yi, Türkiye ismini duydu, belki ilk defa Türk müziğini dinledi ve Türk dansını gördü. Ve bu etkinliği yapmaktan çok onur ve gurur duyuyoruz. Bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz.”

Maçın ardından da milli basketbolcu Ömer Aşık kendisini izlemeye gelen Türkleri tribünde ziyaret ederek, onlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi. ATA-DC tarafından plaketle onurlandırılan Ömer Aşık’ın Amerika’daki Türklerle buluşması çok sıcak görüntülere sahne oldu. Ömer Aşık geceyle ilgili duygularını Türk basın mensuplarıyla paylaştı.

“Buraya kadar gelip beni desteklemeleri tabii çok gurur verici bir olay. Tabii bu gece de farklı bir geceydi, hem Türkiye'nin tanıtımı açısından hem de buraya gelip beni destekleyen taraftara herkese çok teşekür ediyorum. Tabii ki buradaki Türkler olarak en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.”

Geçirdiği ciddi rahatsızlık nedeniyle sahalardan uzun süre uzak kalan Ömer Aşık’a sağlığının ne durumda olduğunu sorduk:

“Uzun bir süre sahalardan uzak kaldım. Şu anda çok daha iyiyim. Sadece biraz daha zaman alacak eski formuma dönmek. Ama her geçen gün daha iyiye gidiyor.”

Ömer Aşık, 4 dakikaya yakın bir süre görev aldığı maçı 2 sayı ve 3 ribaundla tamamladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG