Erişilebilirlik

Navaz Şerif İslamabad’dan Lahor’a Yürüyor


Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin görevden alma kararı sonrası istifa eden eski Başbakan Navaz Şerif, iki kent arasındaki yürüyüşüne başladı. Başkent İslamabad’dan yola çıkan Şerif, memleketi Lahor’a kadar yürüyecek. Yakın danışmanları ise Şerif’in güvenliğinden endişe ediyor.

Navaz Şerif İslamabad’dan Lahor’a Yürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Şerif destekçisi binlerce Pakistanlı, İslamabad’da toplanarak yürüyüş güzergahı boyunca kamp kurdu. 380 kilometrelik güzergahta Navaz Şerif’e eşlik etmek isteyen destekçileri, “Şerif hala başbakanımız” sloganları attı.

Pakistan’ın yeni başbakanı ve Şerif’in yakın müttefiki Şahid Kağan Abbasi, 67 yaşındaki eski liderin güvenlik tehditlerine hazırlıklı olduğunu söyledi.

Siyasi danışmanı Asıf Kirmani, Şerif’in İslamabad’dan Abbasi ve kabine üyelerince uğurlandığını söyledi. Kirmani, yolculuğun ne kadar süreceğini bilmediklerini de kaydetti.

Navaz Şerif, lideri olduğu iktidardaki Pakistan Müslüman Birliği PML-N partisi üyeleri, avukatlar ve gazetecilerle yaptığı görüşmelerde, Anayasa Mahkemesi’nin kararından duyduğu hoşnutsuzluğu sıkça dile getiriyor. Şerif, yolsuzluk iddialarının hiçbirinin kanıtlanmadığını, oğlunun şirketinden aldığı maaşı deklare etmediği için görevden alınmasının haksızlık olduğunu savunuyor.

Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran PML-N, mahkeme kararı sonrası dört gün içinde Şahid Kağan Abbasi’yi Başbakan seçmişti. Navaz Şerif, erkek kardeşi Şahbaz’ı halefi ilan ettiğinden Abbasi’nin bu görevde uzun süre kalması beklenmiyor. Şahbaz’ın Pakistan başbakanı olabilmesi için önce ara seçimlerle milletvekili seçilmesi gerekiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG