Erişilebilirlik

Son Hedef Televizyon Ekranları Oldu


NATO, Kaddafi'nin ekranları kullanarak halkı tehdit ettiği gerekçesiyle devlet televizyonuna ait uydu antenlerini bombaladı
NATO, Kaddafi'nin ekranları kullanarak halkı tehdit ettiği gerekçesiyle devlet televizyonuna ait uydu antenlerini bombaladı

NATO uçakları Libya operasyonunda son olarak başkent Trablus’taki devlet televizyonunu hedef aldı. İttifak yetkilileri üç uydu anteninin bombaladığını açıkladı.

Bu şekilde Libya lideri Muammer Kaddafi’nin televizyon ekranlarını kullanarak halkı taciz etmesinin engellendiği kaydedildi.

Ancak Libya Yayın Dairesi saldırıyı kınadı, olayda üç çalışanının hayatını kaybettiğini, 15’inin de yaralandığını bildirdi.

Yayın Dairesi’nin bir yetkilisi, devlet televizyonunun askeri bir hedef olmadığını, çalışanların da görevlerini yerine getirme gayretindeki gazeteciler olduğunu, hiçbir şekilde siviller için tehdit oluşturmadıklarını dile getirdi.

NATO Sözcülerinden Albay Roland Lavoie ise Kaddafi televizyon aracılığıyla halkı baskı altında tuttuğu, tehdit ettiği ve kışkırtıcılık yaptığı için operasyonun şart olduğunu söyledi.

Sözcü, saldırının sadece uydu antenlerini hedef alacak ve insanlara asgari zarar getirecek şekilde planlandığını da sözlerine ekledi.

Libya devlet televizyonu, operasyon sonrasında yayınlarına devam etti.

NATO, Mart ayından bu yana, BM kararı çerçevesinde, Libya halkını Kaddafi kuvvetlerine karşı korumak üzere operasyon düzenliyor.

XS
SM
MD
LG