Erişilebilirlik

'NATO Uçakları Trablus'u Vurdu'


'NATO Uçakları Trablus'u Vurdu'
'NATO Uçakları Trablus'u Vurdu'

Libya hükümeti NATO hava saldırılarının başkent Trablus’u hedef aldığını çok sayıda ölü olduğunu, hasar meydana geldiğini açıkladı.

Bu arada, Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim Amerikan yönetimiyle görüşmelere devam edebileceklerini, ancak isyancılarla görüşme olmayacağını açıkladı. Taraflar geçen hafta Tunus’ta bir araya gelmişti. Ancak Amerikalı yetkililer bunun bir defalık bir görüşme olduğunu bildirdi. Amerikalılar bu görüşmede Libya lideri Muammer Kaddafi’ye çekilmesi gerektiği mesajının verildiğini vurguladı.

Dün İtalyan yetkililer Ulusal Geçiş Konseyi’yle birlikte Trablus hükümetine Kaddafi’nin çekilmesi ve ateşkes sağlanmasını öngören bir teklif hazırladıklarını açıklamıştı. Teklif, BM Libya Özel temsilcisi Abdül Ela el Hatip’e verilecek. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini dün Geçiş Konseyi başkan yardımcısı Ali el Essawi’yle görüştü. İki yetkili de Kaddafi’nin Libya’da kalamayacağını söyledi.

Bu arada, AFP haber ajansı isyancıların güneybatıdaki Katrun kasabsında kontrolü kaybettiğin bildirdi.

Dün Amerika’nın Sesi yayınına katılan Libya Ulusal Geçiş Konseyi Washington Temsilcisi Büyükelçi Ali Aujali, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "ölene kadar savaşacağını," söyledi. Büyükelçi Aujali Kaddafi'nin Libya'da kalacağı bir senaryonun kabul görmeyeceğini kaydetti.

Aujali Mart ayında Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladığında Türkiye'nin tutumunu eleştirmişti. Libyalı diplomat Türkiye'nin şu anki tutumundan son derece memnun olduğunu anlattı ve "Türkiye ağabeyimiz gibi," dedi.



XS
SM
MD
LG