Erişilebilirlik

NATO Libya'da Hava Saldırılarına Devam Ediyor


NATO Libya'da Hava Saldırılarına Devam Ediyor
NATO Libya'da Hava Saldırılarına Devam Ediyor

NATO savaş uçakları doğudaki petrol kenti Brega’dan sonra Trablus çevresindeki bazı hedefleri vurdu.

Trablus’un doğusundaki dış mahalleleri Pazar şafaktan önce NATO hava saldırılarıyla sarsıldı . Hangi hedeflerin vurulduğu ya da cankaybı olup olmadığı bilinmiyor.

NATO uçaklarının Trablus yakınlarında Cumartesi günü aralarında bir silah deposu, üç radar ve bir karadan-havaya füze rampası bulunan bir dizi askeri hedefi vurduğu bildirilmişti. NATO uçaklarının Kaddafi kuvvetlerinin Brega yakınlarındaki zırhlı araçları ve füze rampalarını da bombaladığı haber veriliyor.

Libyalı isyancılar son günlerde stratejik petrol kentini Kaddafi kuvvetlerinden geri alma çabalarını arttırdı. Ancak daha iyi silahlanmış olan Kaddafi kuvvetleri top ateşi ve mayın kullananarak isyancıların ilerleyişini yavaşlatıyor. Son çatışmalarda en az 10 isyancı öldü.

Kaddafi geçen hafta yaptığı bir dizi konuşmada isyancılar ve Batılı güçlere meydan okuyarak çekilmeyeceğini ve ülkeden ayrılmayacağını söyledi.

İsyancılar ise Cuma günü İstanbul’da düzenlenen toplantıda 30 ülkenin Geçici Ulusal Konseyi Libya’nın tek meşru temsilcisi olduğunu ilan etmesiyle büyük diplomatik güç kazandı.

XS
SM
MD
LG