Erişilebilirlik

NATO Libya'da Apaçi Helikopterleri Kullanmaya Başladı


NATO Libya'da Apaçi Helikopterleri Kullanmaya Başladı
NATO Libya'da Apaçi Helikopterleri Kullanmaya Başladı

NATO, Libya'ya hava saldırısını bugün daha da şiddetlendirerek ilk kez Muammer Kaddafi yanlısı askeri birliklere karşı alçaktan uçan saldırı helikopterleri kullandı.

İngiliz Apaçi helikopterlerinin düzenlediği saldırıda silahlı bir askeri kontrol noktası ve radar tesisi hedef alındı. İngiltere Başbakanı David Cameron, Apaçi helikopterlerinin kullanımını geçen hafta onaylamıştı. Apaçi helikopterlerinde 16 adet Helfire füzesi bulunuyor. NATO operasyonlarında Fransız Tiger helikopterleri de kullanıma hazırlanıyor.

Libya'daki NATO kuvvetlerinin komutanı, Kanadalı Korgeneral Charles Bouchard başarılı saldırının Apaçi helikopterlerinin benzersiz kapasitesini gösterdiğini söyledi. Alçaktan uçan saldırı helikopterlerinin kullanımı sivil kayıpları önleyebileceği gibi karadan yapılacak saldırılara karşı NATO askerlerini daha fazla riske sokabilir.

Son günlerde Kaddafi karşıtı direnişçiler saldırı helikopterlerinin kullanılmasını bekliyordu.NATO'nun askeri kampanyası kuvvetlenirken, Kaddafi'nin görevinden ayrılması için diplomatik çabalar da devam ediyor.

Çin'in Katar büyükelçisi Libya'nın direniş konseyi başkanıyla görüştü. Çin Libya krizinin siyasi yollardan çözümünden yana.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG