Erişilebilirlik

NATO Genel Sekreteri’nden Uyarı


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “savunma ve güvenlik alanında tek başına hareket etmek ne Amerika ne de Avrupa için bir seçenek” dedi.

Başkanlık kampanyası sırasında Donald Trump Avrupa’nın savunmasına yeterince harcama yapmaması durumunda Avrupa’daki müttefiklerini yalnız bırakacağını belirtmişti.

Stoltenberg, The Observer gazetesine yazdığı makalede “bir nesil içinde güvenliğimize karşı en büyük zorluklarla karşı karşıyayız, Amerika ile Avrupa arasındaki ortaklığın değerinin tartışılacağı zaman değil” dedi.

Stoltenberg, 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından NATO’nun ilk defa bir üyeye saldırının bütün üyelere yapıldığını teyit ettiğini hatırlattı.

NATO’nun birçok üyesi savunma konusundaki harcama yükümlülüklerini karşılmamamış durumda. Stoltenberg, Amerika’nın diğerlerine bu yönde çağrı yapmasına hakkı olduğunu da belirtiyor.

Stoltenberg, “bu belirsiz zamanlarda güçlü Amerika liderliğine ve Avrupalıların yüke destek vermesine ihtiyacımız var” dedi.

NATO Genel Sekreteri Avrupa ve Amerika arasındaki işbirliğinin vazgeçilmez olduğunu da kaydetti.

Stoltenberg, “farklılıklarımızı derinleştireceğimize, bizi birleştiren noktaları artırmalıyız ve ortak çözümler için birlikte çalışmalıyız. Tek başına olmak ne Amerika ne de Avrupa için seçenek” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG